Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι αρχηγοί αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου
Nέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ήταν μέχρι σήμερα γενικός επιθεωρητής νοτίου Ελλάδας. Αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος είναι ο Στέλιος Στεφανίδης.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων υπό την προεδρία του νέου αρχηγού, Ελευθέριου Οικονόμου προήγαγε στο βαθμό του αντιστρατήγου τους υποστράτηγους Γιάννη Ραχωβίτσα, Παναγιώτη Χριστοφιλάκη, Νίκο Παπαγιαννόπουλο και Κωνσταντίνο Κασαπάκη. 

Ο Γιάννης Ραχωβίτσας αναλαμβάνει καθήκοντα υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Γενικός επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας ορίστηκε  ο Παναγιώτης Χριστοφιλάκης και ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης ορίστηκε νέος γενικού επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδος.
  
Αποστρατεύονται με τον βαθμό του αντιστρατήγου οι υποστράτηγοι Ευάγγελος Δημητρουλάκος και Βασίλης Γκαλογιάννης.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι στόχος του είναι η αλλαγή νοοτροπίας στους αστυνομικούς και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “όπως εγώ θέλω να είμαι καθαρός, έτσι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να μην είναι». Παράλληλα ζήτησε από τους δύο αρχηγούς να μην δημιουργηθούν φατρίες και «κομματικοί αυλικοί».

 Οι κρίσεις συνεχίζονται με τους ταξιάρχους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε