Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι δολοφονίες της Greek Mafia και η δικογραφία της ΕΥΠ – Εισαγγελέας – θύμα βομβιστικής ενέργειας ανέλαβε την έρευνα

Οι δολοφονίες της Greek Mafia και η δικογραφία της ΕΥΠ – Εισαγγελέας – θύμα βομβιστικής ενέργειας ανέλαβε την έρευνα

Γυναίκα εισαγγελική λειτουργός που είχε πέσει θύμα βομβιστικής επίθεσης, είναι εκείνη που –όπως πληροφορείται το Newsit- ανέλαβε να φέρει σε πέρας την πολυσέλιδη έκθεση την οποία είχε συντάξει η ΕΥΠ και αφορά την «στενή συνεργασία» που φέρεται να είχαν πρώην και νυν αστυνομικοί με «αρχινονούς» της νύχτας δυο εκ των οποίων έχουν ήδη δολοφονηθεί, όπως και δυο ακόμη πρόσωπα που κατονομάζονταν ως «μέλη του κυκλώματος» από τους Έλληνες πράκτορες.

Πάντως την περίοδο που τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, κατέγραφαν τις συνομιλίες αλλά και τις συναντήσεις [φωτογραφίες-βίντεο] των «εμπλεκομένων» που αναφέρονται στην αναλυτική αναφορά της ΕΥΠ, όλα αυτά τα πρόσωπα βρίσκονταν εν ζωή. 

Έστηναν δίχτυ προστασίας σε οίκους ανοχής και Studios 

Η «προστασία-κάλυψη», αφορούσε την πλειοψηφία των οίκων ανοχής της Αθήνας, με τζίρο εκατομμυρίων, αλλά και τις … άλλες «δουλειές» που ετοίμαζε η Αθηναϊκή μαφία στο νησί των ανέμων, τη Μύκονο. Οι διωκτικές και δικαστικές αρχές δίνουν ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτήν την υπόθεση καθώς θεωρούν πως «πέρα πάσης αμφιβολίας, η κατάσταση παραμένει σχεδόν ως έχει αφού τα πρόσωπα στην Greek Mafia, με τις απανωτές δολοφονίες, έδωσαν απλώς τη θέση τους σε επίδοξους διαδόχους που εξακολουθούν να αλληλοεξοντώνονται μέχρι τελικής πτώσης».

Όταν ανατινάχθηκε η είσοδος πολυκατοικίας

 Σ’ αυτή τη φάση η εισαγγελία διαφθοράς, κράτησε προς διερεύνηση τον φάκελο που αφορά όσους αστυνομικούς παραμένουν εν ενεργεία, ενώ για τους υπόλοιπους ιδιώτες και απόστρατους αξιωματικούς, η υπόθεση ανατέθηκε στη γυναίκα εισαγγελέα που πριν λίγα χρόνια είχε γίνει στόχος μιας τρομακτικής ενέργειας. Στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε τοποθετήθηκε βόμβα με αμμωνιοδυναμίτιδα που προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές. Μάλιστα το «προειδοποιητικό» χτύπημα δεν συνδέθηκε με κάποια τρομοκρατική οργάνωση αλλά αφορούσε ποινική υπόθεση την οποία και είχε αναλάβει. 

Κατηγορούμενος και πρώην φρουρός τέως βουλευτίνας 

Η εισαγγελέας με κλητήριο θέσπισμα-κατηγορητήριο που υπογράφει παραπέμπει [προ του κινδύνου παραγραφής] περίπου δέκα κατηγορούμενους σε δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 στο τριμελές εφετείο πλημμελημάτων. Σ’ αυτούς συγκαταλέγεται ως «ιδιώτης» πρώην αστυνομικός που όταν βρισκόταν στην ενεργό δράση υπηρέτησε ως φρουρός σε γυναίκα βουλευτή. Βέβαια τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έλαβαν χώρα πολλά χρόνια μετά και αφού άφησε πίσω του το αστυνομικό σώμα.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές

Οι διώξεις σχεδόν στο σύνολό τους –όπως ανέφερε αξιόπιστη πηγή στο newsit.gr- αφορούν το αδίκημα της δωροδοκίας και περιλαμβάνουν πρώην αστυνομικούς αλλά και ιδιώτες οι οποίοι ενεργούσαν: «Προκειμένου οι ανωτέρω αστυνομικοί να ενημερώνουν έγκαιρα έναντι αμοιβής για τους προγραμματισμένους επικείμενους ελέγχους σε παρανόμως λειτουργούντες οίκους ανοχής και σε στούντιο της περιοχής της αρμοδιότητας τους. Επίσης για να αποφεύγονται οι επιτόπιοι έλεγχοι, η βεβαίωση παραβάσεων και η υποβολή μηνύσεων σε βάρος των υπευθύνων λειτουργίας και ιδιοκτητών των εν λόγω χωρών. Και ακόμη για να αφήνονται ελεύθεροι οι συλληφθέντες χωρίς να ακολουθούνται οι διαδικασίες. Οι ως άνω ενέργειες και παραλείψεις των αστυνομικών αντίκεινται στα καθήκοντά τους όπως αυτά επιβάλλονται από τις ισχύουσες διοικητικές και ποινικές διατάξεις και τους κανονισμούς της υπηρεσίας τους». 

Τα «πρωτεία» απ’ την Φυλής μέχρι τον Ν. Κόσμο

Και σ’ αυτό το σημείο το κατηγορητήριο αναφέρει ότι:

«Με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής το χρονικό διάστημα από την 27-5-2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016, ιδιώτης-πρώην αστυνομικός, υποσχέθηκε και προσέφερε σε αστυνομικό άμεσα ενδιαφερόμενο σε οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλιμα για τον εαυτό του αλλά και για μελλοντική ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντα του. Συγκεκριμένα στον παραπάνω τόπο και χρόνο υποσχέθηκε και προσέφερε «ανταλλάγματα» σε αγνώστους αστυνομικούς που υπηρετούσαν στα Αστυνομικά τμήματα Ομονοίας και Νέου Κόσμου όπως και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών που ήταν αρμόδιες για τον έλεγχο των οίκων ανοχής αλλά και των λεσχών». 

Και εδώ η εισαγγελική λειτουργός τονίζει ότι:

«Το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν προσεγγισθεί αστυνομικοί του Τμήματος ασφαλείας Κολωνού [κατονομάζεται υπαστυνόμος] και αστυνομικός που κατονομάζεται και ο οποίος υπηρετούσε στην Άμεση Δράση και αφορούσε την «προστασία» σε οίκους ανοχής, νυχτερινά μαγαζιά και στούντιο». Οι επίμαχοι οίκοι ανοχής, αφορούσαν τις περιοχές που περιγράφονται αναλυτικά όπως του «Μεταξουργείου, της Ομόνοιας, τον ενταύθα οδών Λιοσίων και Φυλής, όπως και  ενταύθα της λεωφόρου Αθηνών».

Οι διώξεις πάντως δεν αφορούν αναγκαστικά τους βασικούς εμπλεκόμενους, αφού λόγω των δολοφονιών δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή και έτσι αυτομάτως παύτηκε οριστικά κάθε πιθανή ποινική τους ευθύνη. 

Βασίλης Χήτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις