Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οι δυο αδίστακτοι κακοποιοί και η σχέση τους με την Πόλα Ρούπα

Οι δυο αδίστακτοι κακοποιοί και η σχέση τους με την Πόλα Ρούπα

Δυο πολύ επικίνδυνοι και αδίστακτοι κακοποιοί έπεσαν στα χέρια των αρχών και μάλιστα εξετάζεται αν ένας από αυτούς έχει σχέση με την Πόλα Ρούπα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ολοκληρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής η δικογραφία για την εγκληματική δράση του 37χρονου ποινικού, δραπέτη των φυλακών, ο οποίος απασχόλησε τις διωκτικές αρχές για σχέση του με την Πόλα Ρούπα, ενώ στο παρελθόν είχε εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής του βιομήχανου Γ. Μυλωνά, από την ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα. Σε ότι αφορά το σκέλος της υπόθεσης, που αφορά στην σχέση του 37χρονου με την Ρούπα, επισήμως από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν τεκμηριώνεται, αλλά η έρευνα συνεχίζεται.

Σε ότι αφορά όμως την δράση του 37χρονου, καθώς και ενός 55χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως συνεργός του, από την προανάκριση προκύπτει ότι πρόκειται για μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού έχουν πυροβολήσει και τραυματίσει σε ληστεία υπάλληλο σούπερ μάρκετ, ενώ επίσης έχουν ανοίξει πυρ τρεις φορές εναντίον αστυνομικών, κατά τις οποίες από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Για την εξάρθρωση της επικίνδυνης συμμορίας και την σύλληψη του 37χρονου ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, είχε συστήσει ειδική ομάδα, που ερευνούσε την υπόθεση εδώ και μήνες.

Η δράση τους

Η συμμορία, από τις αρχές του 2016, διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, κυρίως σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό και υλικά μεταμφίεσης (καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια κλπ) ενώ οι δράστες για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες. Μετά την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση, στις 5-1-2016, λίγες ώρες μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα και σε συνεννόηση με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης τον 37χρονο, τον οποίο είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν τις προηγούμενες μέρες. Κατά την σύλληψη του βρέθηκαν πάνω του ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες.

Δύο μέρες αργότερα, συνελήφθη και 55χρονος συνεργός του, στα Καλύβια Αττικής. Σε βάρος τoυς σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο 34χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι αποτελούν μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας και είχαν συλληφθεί στις 25 Ιουνίου 2016, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές, όπου έγινε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς και βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές. Ο 37χρονος κατηγορείται επιπλέον για αντίσταση, παραχάραξη, πλαστογραφία και για απόδραση κρατουμένου, καθώς την 19 Σεπτεμβρίου 2015 δεν επέστρεψε σε Κατάστημα Κράτησης, μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Εκτός από τις δύο χειροβομβίδες και το πιστόλι, στο οποίο είχε γίνει μετατροπή για ρίψη βολών κατά ριπάς και έφερε γεμιστήρα με 15 φυσίγγια, στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν, ένα καλάσνικοφ καθώς και:

• τρεις γεμιστήρες με 59 φυσίγγια και πλήθος άλλων φυσιγγίων,
• φορητός ασύρματος,
• πλαστές ταυτότητες και πλαστό χαρτονόμισμα,
• πλήθος συσκευών τηλεφώνου,
• διάφορα υλικά κάλυψης (περούκες, μάσκες, είδη ρουχισμού) και
• δίκυκλη μοτοσικλέτα με πλαστές πινακίδες

Στο σπίτι του 55χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι. Από την μέχρι στιγμής έρευνα διακριβώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα, είχε ως πεδίο δράσης κυρίως τις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Αλίμου, Αχαρνών, Καματερού, ‘Ανω Λιοσίων, Ιλίου, Περιστερίου, Νέας Χαλκηδόνας και Πεύκης. Συνολικά έχουν διαπράξει 20 ένοπλες ληστείες, και συγκεκριμένα 18 σε σούπερ μάρκετ και δυο σε Ταχυδρομικό κατάστημα και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Η τελευταία ήταν αυτή στο κατάστημα «Γερμανός» στην Πεύκη την 9 Δεκεμβρίου 2016, όπου οι δράστες κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν με αυτόματο υποπολυβόλο σε βάρος αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τους καταδίωκαν, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να καρφωθεί στο κράνος ενός εκ των αστυνομικών.

Επιπλέον:

Στις 12 Μαρτίου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Στις 25 Ιουνίου 2016, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές και στο πλαίσιο των αναζητήσεων για τον εντοπισμό των δραστών, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τους δράστες, (τους δύο 34χρονους), ενώ τρίτος πυροβόλησε εναντίον τους προκειμένου να διαφύγει.

Στις 28 Αυγούστου 2016, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο του καταστήματος που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε