Μετά την απολογία τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνα γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ο αλλοδαπός Ταουλάντ Φεϊζουλά και η Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου, μητέρα παλιού συγκρατούμενου του Βλαστού.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πρώτος εμπλέκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση κατά την διάρκεια “παρακολούθησης” από μέλη της οργάνωσης του σπιτιού της εξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, η οποία αποτέλεσε μάρτυρα-κλειδί για την εξάρθρωση του κυκλώματος.
Επίσης, εμπλέκεται σε ληστεία στα Καλάβρυτα, καθώς εντοπίστηκε γενετικό υλικό του σε όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Η δεύτερη κατηγορούμενη που οδηγείται στις φυλακές φέρεται να είναι εκείνη στην οποία είχε δώσει εντολή ο Βλαστός να παραδώσει χρηματικό ποσό σε πρόσωπο με το οποίο συνεργαζόταν.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, που επίσης απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για την πρώην σύντροφο του βαρυποινίτη και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος φέρεται να εξυπηρετούσε το κύκλωμα μεταφέροντας μηνύματα τού Βλαστού προς συγκεκριμένους “εύπορους” κρατούμενους τής ΣΤ’ πτέρυγας των φυλακών, τους οποίους ήθελε να εκβιάσει ο βαρυποινίτης. Στον σωφρονιστικό υπάλληλο επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ