Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ανέλαβαν την ευθύνη για την βόμβα στη Βουλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Προσβάλαμε αυτό το σύμβολο, το κύρος της δημοκρατίας χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό” αναφέρει η προκήρυξη.  

Η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών” ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στη Βουλή με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα. Όπως αναφέρει προκήρυξη παρά την παρουσία της αστυνομίας οι τρομοκράτες τοποθέτησαν την βόμβα στη Βουλή.

Ως προς τον συμβολισμό του στόχοι η οργάνωση αναφέρει στην προκήρυξη: “όσον αφορά το “απόρθητο” του μέρους, απαντάμε πως η αποφασιστικότητα, το σχέδιο και η φαντασία οπλίζουν τους επαναστάτες να κατορθώνουν αυτό που παρουσιάζεται ως “ακατόρθωτο”. Ένα επιβλητικό, βασιλικής “καταγωγής”, κτίριο, ο ναός της δημοκρατίας, περιβαλλόμενο απο τα πιο σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και μεγάλο αριθμό αστυνομικών δεν στάθηκαν εμπόδιο στην επιλογή μας. Να προσβάλλουμε δηλαδή αυτό το σύμβολο, το κύρος της δημοκρατίας χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό. Κάθε μέρος έχει το τρωτό του σημείο και η ικανοποίηση να το βρίσκουμε δεν θα μειωθεί ποτέ”.
 
Για τους εύζωνες που δεν απομακρύνθηκαν απο το σημείο της έκρηξης η οργάνωση αναφέρει: “όσον αφορά το επικοινωνιακό παιχνίδι της μη μετακίνησης των ευζώνων απο τον χώρο της επίθεσης, ως μια ηρωική πράξη, είναι τουλάχιστον ανακριβές. Προφανώς η αλήθεια που γνωρίζουμε τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και ο εχθρός είναι πως υπήρξε η μετακίνηση τους στο υπερυψωμένο προάυλιο της βουλής πριν από την έκρηξη ώστε να έχουν την κατάλληλη κάλυψη. Γνωρίζουμε όπως γνωρίζουν και οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας πως οποιοσδήποτε έμενε σε ακτίνα δέκα μέτρων στην καλύτερη περίπτωση θα είχε απλώς τραυματιστεί”.

Στην προκήρυξη τα μέλη της οργάνωσης δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην σύλληψη του 26χρονου φοιτητή και σημείωσαν :”Η επικοινωνιακή φιέστα ύστερα απο έφοδο σε φοιτητικό σπίτι μέσα στο οποίο δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα που να συνδέει την οργάνωση μας με αυτό, φανερώνει την εκδικητική τάση του συστήματος. Άνθρωποι στοχοποιούνται, άλλοι προφυλακίζονται και οι διώξεις δεν έχουν τέλος ,βάση της πολιτικής τους ταυτότητας χωρίς κανένα στοιχείο σύνδεσης με εμάς. Η οργάνωση μας δεν υπέστη κανενός είδους πλήγμα, αντίθετα ενδυναμωνόμαστε διαρκώς στα πλαίσια της Επαναστατικής Εξέλιξης”

Ολόκληρη η προκήρυξη 
Ζευγάρι τρομοκρατών τοποθέτησε τη βόμβα έξω από τη Βουλή; 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε