Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι “σατανιστές της Παλλήνης” 23 χρόνια μετά: Η ρομαντική, ο συνεσταλμένος και ο “μαύρος άγγελος”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ελεύθερη μετά από 23 χρόνια η τριάδα των “Σατανιστών της Παλλήνης”
– Τι λένε για εκείνους οι συνήγοροί τους, Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου και Παναγιώτης Ρουμελιώτης
– Το 2001 αποφυλακίστηκε η Δήμητρα Μαργέτη, το 2014 ο Μάνος Δημητροκάλλης και μόλις πριν λίγες μέρες ο Ασημάκης Κατσούλας
– Ο εφηβικός έρωτας της Δήμητρας Μαργέτη και ο Δημητροκάλλης που στράφηκε στον Χριστό

Η είδηση της αποφυλάκισης του Ασημάκη Κατσούλα, 23 χρόνια μετά την αποκάλυψη των “Σατανιστών της Παλλήνης” τους έφερε ξανά στην επικαιρότητα. Οι συνήγοροί τους, περιγράφουν τον καθένα από τους τρεις.

Ο “μαύρος άγγελος”

Ο 45χρονος Ασημάκης Κατσούλας, αποφυλακίστηκε πριν λίγες μέρες από την Αγιά της Κρήτης. Θεωρήθηκε ο “εγκέφαλος” της τριάδας και είναι πλέον ελεύθερος υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής” αναφέρει χαρακτηριστικά “Στην κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου μέτρησαν τόσο τα χρόνια που παρέμεινε στη φυλακή, αλλά και η καλή διαγωγή που επέδειξε, καθώς και το γεγονός ότι έχει δίπλα του υποστηρικτικό περιβάλλον. Είχε πάρει πολλές άδειες και βρισκόταν σε καθεστώς ημιελευθερίας πριν ακόμη βγει από την φυλακή.

Μάλιστα, κάποιες μέρες έκανε και μεροκάματα σε κτηνοτροφικές εργασίες. Έχει όλες τις προοπτικές να ενταχθεί απόλυτα σήμερα στο κοινωνικό σύστημα, με τη βοήθεια που έχει από τους δικούς του ανθρώπους. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Η Πολιτεία δεν πρέπει να εκδικείται.’

Η ρομαντική Δήμητρα Μαργέτη

Η Δήμητρα Μαργέτη, είναι ελεύθερη από το 2001. Ο Αλέξης Κούγιας, που την γνώρισε στα 17 της χρόνια, λέει για εκείνη “Ήταν ένα κορίτσι ρομαντικό, γι αυτόν τον λόγο παρασύρθηκε σ’ αυτήν την διαδικασία. Ερωτεύτηκε τον Κατσούλα αρχικά και μετά αγάπησε πάρα πολύ τον Δημητροκάλλη, με τον ρομαντισμό που έχει εκείνη η ηλικία. Αυτή η σχέση εξελίχθηκε σε μια ολέθρια για το κορίτσι, το οποίος δεν είχε τίποτα βάρβαρο στη συμπεριφορά του.

Τα άλλα δύο παιδιά ήταν ήδη διαταραγμένες προσωπικότητες, πίστευαν και οι δύο στην ύπαρξη του Σατανά και είχαν ξεκινήσει έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος θα “εξευμενίσει” περισσότερο τον Σατανά, ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα, ώστε να έχει την εύνοια του και τη δυνατότητα να είναι ο αρχηγός.

Η Μαργέτη ήταν θύμα όλων αυτών των συμπεριφορών των δύο νεαρών. Ο Δημητροκάλλης προσπαθούσε να την κατακτήσει, η ίδια νόμιζε ότι ήταν δεμένη με τον Κατσούλα, ενώ είχε ερωτευτεί τον Μάνο που ήταν πιο τρυφερό παιδί και ο Κατσούλας ήθελε να την “κερδίσει” και πάλι για να είναι όπως και πριν. Σ’ αυτήν την διαδικασία η Μαργέτη πλήρωσε τις επιλογές των δύο αυτών μεγαλύτερων παιδιών, τα οποία ήταν και κοινωνικά από πολύ πιο εύρωστες οικογένειες σ’ εκείνη τη γειτονιά, με πολύ ωραία σπίτια, με σπουδές.

Η Μαργέτη ήταν ένα φτωχό κορίτσι μιας οικογένειας βιοπαλαιστών. Άλλωστε γι αυτό και στο δικαστήριο είχε μια εντελώς διαφορετική ποινή και μεταχείριση. Ήταν μια ιδανική κρατούμενη. Εργαζόταν μέσα στη φυλακή σε οποιαδήποτε εργασία, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα για κανένα πειθαρχικό παράπτωμα και η οικογένειά της ήταν πάντοτε δίπλα της.

Δεν υπήρχε επισκεπτήριο που να μην ήταν κοντά της ο πατέρας της, η μητέρα της και η αδελφή της. Μια καταπληκτική οικογένεια που αντιμετώπισαν ένα τραγικό πρόβλημα με το σπίτι τους. Σήμερα έχει οικογένεια, έχει δύο παιδιά και νομίζω ότι θα έχει εξελιχθεί σε μια πολύ καλή μητέρα. Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο νεαρούς, τους οποίους έζησα, είναι βέβαιο ότι έπεσαν θύματα καθοδηγητών – σατανιστών μεγαλύτερης ηλικίας, παρακολούθησαν σατανιστικές τελετές σε διάφορα μέρη της Αθήνας και πραγματικά εκείνη την περίοδο ήταν επικίνδυνα πρόσωπα για το κοινωνικό σύνολο.

Τιμωρήθηκαν πάρα πολύ αυστηρά και δεν τους δόθηκαν τα περιθώρια να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής τους παρότι ήταν μετέφηβοι, εν αντιθέσει με άλλους επικίνδυνους εγκληματίες. Ειδικά ο Κατσούλας, που έμεινε 23 χρόνια στη φυλακή, είναι κατά την κρίση μου η πιο αυστηρή ποινική μεταχείριση που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.”

Ο συνεσταλμένος

Ο Μάνος Δημητροκάλλης, πέρασε την πόρτα της εξόδου των φυλακών Τίρυνθας τον Μάρτιο του 2014, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων του νόμου.

Ο ποινικολόγος, Σάκης Κεχαγιόγλου, που γνώρισε τον Μάνο Δημητροκάλλη στα 23 του χρόνια, λέει για εκείνον: “Με δυσκολία πίστευες ότι αυτό το παιδί θα μπορούσε να είχε διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα. Αν μπορούσα να δώσω μια εξήγηση θα έλεγα ότι ο Μάνος παρασύρθηκε ή έπεσε θύμα της πλύσης εγκεφάλου. Αυτή η υπόθεση εξιχνιάστηκε εξαιτίας της καταγγελίας και της ομολογίας του. Η Αστυνομία δεν θα ήξερε τίποτα αν ο Δημητροκάλλης λόγω των τύψεων που είχε δεν ομολογούσε τις πράξεις του.

Έτσι συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι και η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι ο Μάνος συνετρίβη πραγματικά, μετανόησε ειλικρινά και όχι προσχηματικά για να πετύχει ευνοϊκότερη μεταχείριση. Μπορώ να σας βεβαιώσω από τα χρόνια που τον είδα στις φυλακές της χώρας, αλλά και μετά την αποφυλάκισή του που ήρθε δύο φορές στο γραφείο μου και τον είδα, ότι βρήκε την προσωπική του λύτρωση και σωτηρία μέσα από την πίστη του στον Χριστό. Πρόκειται για ένα παιδί που έμεινε πολλά χρόνια στις φυλακές, εργάστηκε, πήρε δεκάδες άδειες, η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική και αποφυλακίστηκε όταν πλέον έγινε 40 ετών.

Ο Μάνος όσο ήταν μέσα στη φυλακή είχε κάνει κάποιες σπουδές, επανεντάχθηκε στην κοινωνία και σήμερα εργάζεται. Είναι ακόμη ένας νέος άνθρωπος και θέλει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πλήρωσε με το παραπάνω αυτό που έκανε και σήμερα θέλει να παραμείνει στην αφάνεια και να μην ενοχλεί. Θεωρώ ότι ορθά αποφυλακίστηκε. Σήμερα δουλεύει έντιμα στην Αθήνα και έχει μια απόλυτα ομαλή προσωπική και οικογενειακή ζωή.”

ΠΗΓΗ: Έθνος της Κυριακής

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε