Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Οι τρεις οικογένειες είχαν θησαυρίσει από τα ναρκωτικά – Βρέθηκαν οι κρύπτες τους (pics, video)

Οι τρεις οικογένειες είχαν θησαυρίσει από τα ναρκωτικά – Βρέθηκαν οι κρύπτες τους (pics, video)
Φωτογραφία astynomia.gr

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης, κάνναβης, ecstasy και φαρμακευτικών δισκίων) σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Χθες, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, έγιναν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα, για την αποδόμηση της οργάνωσης και τη σύλληψη των μελών της, που ανήκαν σε συνολικά τρεις οικογένειες.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.).

Συνολικά συνελήφθησαν 21 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 16 άτομα, που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.

Κάθε μέλος του κυκλώματος, είχε επιφορτιστεί με συγκεκριμένα «καθήκοντα» που αφορούσαν όλο το πλέγμα της εγκληματικής τους δράσης, (ανεύρεση, προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών καθώς και ανεύρεση «πελατών», παραλαβή, φύλαξη-απόκρυψη των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν).

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών σε πόρτες και ντουλάπια οικιών, όπου αποθήκευαν ναρκωτικά αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά από τη διακίνησή τους.0

Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τις ειδικές κρύπτες που χρησιμοποιούσαν καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους τους επαγγελματικής υποδομής στη συστηματική διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα (500.000) ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πάνω από 1,9 κιλά κοκαΐνη, πάνω από 1 κιλό κάνναβη, 1.834 δισκία ecstasy, αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι, 301 φαρμακευτικά δισκία, 201.755 ευρώ και μετρητής χαρτονομισμάτων, 3 χρηματοκιβώτια και κλειδί χρηματοκιβωτίου, 2 πιστόλια, πιστόλι κρότου και 46 φυσίγγια κρότου, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 5 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 31 κινητά τηλέφωνα, συστήματα καταγραφής εικόνας, αντιασφυξιογόνος μάσκα με φίλτρα χημικών, ιδιόχειρες σημειώσεις και καταστροφέας σκουπιδιών – τεμαχιστής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφίες: astynomia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις