Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Ηρακλείου – Τα συστήματα που πληρώθηκαν αλλά… δε μπήκαν ποτέ

Οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Ηρακλείου – Τα συστήματα που πληρώθηκαν αλλά… δε μπήκαν ποτέ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα νέο σκάνδαλο, που έρχεται από το μακρινό 2013, απασχολεί το τελευταίο διάστημα την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου.

Τότε λοιπόν, όπως και τώρα, στη Μάντρα του δήμου υπήρχαν παλιά αυτοκίνητα, απορριμματοφόρα και άλλα που δεν διέθεταν το σύστημα φρένων ΑBS, που θα έπρεπε να συνοδεύει όλα τα αυτοκίνητα ΔΧ.

Έτσι λοιπόν έγινε διαγωνισμός, κατοχυρώθηκε σε συγκεκριμένο εργολάβο η τοποθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος στα οχήματα και έγινε και η σχετική παραλαβή των νέων μηχανημάτων με το σχετικό πρωτόκολλο που προβλέπεται στους διαγωνισμούς του δημοσίου.

Έλα όμως που, κυριολεκτικά, αγαπά ο Θεός τον κλέφτη αγαπά και τον νοικοκύρη και όταν έληξαν οι σχετικές προθεσμίες για να μπορούν να προσαρμοστούν τα παλαιά οχήματα με το σύστημα ABS, έπρεπε να περάσουν και από ΚΤΕΟ, όπου έκπληκτοι οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως σε κανένα από τα οχήματα που υποτίθεται πως θα έπρεπε να τοποθετηθεί το σύστημα αυτό δεν έγινε μετατροπή και τα ABS… ήταν όνειρο απατηλό !

Tην ίδια ώρα που οι υπάλληλοι του δήμου Ηρακλείου υπέγραφαν το πρωτόκολλο παραλαβής για τα συστήματα που ουδέποτε παρελήφθησαν τίθεται και ζήτημα ασφάλειας για τα οχήματα που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν καθώς οι εργαζόμενοι στη μάντρα που τα μετακινούσαν ήξεραν ότι τα συγκεκριμένα οχήματα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί με συστήματα ασφαλείας τα οποία δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ !

Ο δήμος τώρα κινεί τη διαδικασία, όπως βλέπετε και από το έγγραφο που δημοσιοποιεί το cretalive και που κατατέθηκε στην οικονομική επιτροπή, για να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε στον εργολάβο. Άραγε οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν το πρωτόκολλο παραλαβής εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμο; Δείτε το συγκεκριμένο έγγραφο που κατατέθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή:

Πηγή: CretaLive

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις