Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Όλοι ένοχοι στη δίκη για τις μίζες – Θα επιστρέψει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

ένοχοι δικοι μιζες Τσιχατζόπουλος

Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των χρυσών μιζών από εξοπλιστικά προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μετά από τρία χρόνια ακροαματική διαδικασία, λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος του δικαστηρίου Ανθή Γκάμαρη ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας.

Παρών στη δικαστική αίθουσα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώ απούσα από το εδώλιο ήταν κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ήταν η σύζυγος του πρώην Υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Μόλντενάουερ καθώς και άλλοι συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ομόφωνα έκρινε ενόχους τους δεκαέξι κατηγορούμενους για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί 17 κατηγορούμενοι ωστόσο ένας εξ αυτών απεβίωσε στο μεταξύ.

Συγκεκριμένα ένοχοι όπως και πρωτοδίκως κρίθηκαν (άλλοι με την επιβαρυντική περίσταση του κατ´επάγγλεμα και κατά συνήθεια και άλλοι όχι με την επιβαυντική αυτή περίσταση ) οι :

Άκης Τσοχατζόπουλος,Αστέριος Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου,Νίκος Ζήγρας,Γιώργος Σαχπατζίδης,Αρετή Τσοχατζοπούλου,Βίκυ Σταμάτη,Ιωάννης Σμπώκος,Νίκος Γεωργουλάκης,Παναγιώτης Στταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μόλντενάουερ, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Με την απόφαση, μειώθηκε τόσο για τον πρώην Υπουργό ,όσο και για τον άλλοτε γενικό γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκο το ποσό του ξεπλύματος από τα σαράντα στα δέκα εκκατομμύρια ευρώ, ενώ αφαίρεσε και μία επιμέρους πράξη για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου ,Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Αυτήν την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης αγορεύουν, ζητώντας αναγνώριση ελαφρυντικών για τους εντολείς τους, κάτι που θα κρίνει και την περαιτέρω μεταχείριση δηλαδή αν και ποιοι από αυτούς θα επιστρέψουν στη φυλακή και ποιοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν ελεύθεροι τη ζωή τους.

Σημειώνεται πως πλέον όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του Ι. Σμπώκου είναι ελεύθεροι με αναστολή εκτέλεσης ποινής και γι αυτό το λόγο αναμένουν με αγωνία την τελική κρίση του δικαστηρίου, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις