Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ομολόγησε και προφυλακίστηκε ο φύλακας για ασέλγεια στην 27χρονη ΑμεΑ στην Ευβοια

Ομολόγησε και προφυλακίστηκε ο φύλακας για ασέλγεια στην 27χρονη ΑμεΑ στην Ευβοια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σοκ προκάλεσε η σύλληψη του 51 ετών φύλακα για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 27χρονης ΑμεΑ που είναι τρόφιμη στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Εύβοιας (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας), στο Βαθύ Αυλίδας.
Σύμφωνα με το EviaZoom, την Τρίτη 16 Μαρτίου ο 51ετών Χαλκιδέος φύλακας, που εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στο συγκεκριμένο Παράρτημα ΑμεΑ Εύβοιας, πιάστηκε από εργαζόμενο σε εσωτερικό χώρο του Παραρτήματος να ασελγεί σε 27χρονη τρόφιμη ΑμεΑ.

Click4More: Εύβοια: Καταγγελία για ασέλγεια 51χρονου σε βάρος 27χρονης ΑμεΑ

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Χαλκίδας και οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Δηλαδή φέρεται να ασελγούσε για καιρό στην 27χρονη και γίνεται έρευνα αν είχε κάνει ανάλογες πράξεις σε βάρος και άλλων κοριτσιών – τροφίμων ΑμεΑ του Παραρτήματος.

Ο άνδρας οδηγήθηκε την Παρασκευή στην Ανακρίτρια Χαλκίδας, Κατερίνα Βαλσαμίδη για να απολογηθεί και στο τέλος με σύμφωνα γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να μεταφερθεί στις Φυλακές. 

Ομολόγησε την πράξη του

Σύμφωνα με το EviaZoom, η απολογία του κράτησε από τις 9:00 εως τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, και ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη. Ο δικηγόρος του, ζήτησε επιείκεια λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο άνδρας και να μην προφυλακιστεί. Αυτό ωστόσο δεν έπεισε την Εισαγγελέα Βάϊα Ακριβού και την Ανακρίτρια, Κατερίνα Βαλσαμίδου.
Ο δικηγόρος του, Βαγγέλης Χαρέμης, είχε δηλώσει στο EviaZoom, μία μέρα πριν, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας όπου είχε πάει να επισκεφτεί τον εντολέα του:
«Διεξάγεται όπως ξέρετε η κύρια ανάκριση. Αύριο πρόκειται να απολογηθεί ο εντολέας μου για το άρθρο 338 του Ποινικού Κώδικα, για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη… Εγώ επισκέπτομαι τώρα τον εντολέα μου για να μου πει τις απόψεις του έτσι ώστε να αντικρούσουμε την αποδιδόμενη κατηγορία με την κατάθεση σχετικού αποδεικτικού υπομνήματος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, της κυρίας Βαλσαμίδη Αικατερίνης. Κάποιο έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία προκύπτει ότι η 27χρονη έχει αναπηρία 35% από έλεγχο που είχε διενεργηθεί το 2017».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ποια είναι η άποψη του ως έμπειρος δικηγόρος για την υπόθεση με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν, ο Βαγγέλης Χαρέμης απάντησε:

«Με τα στοιχεία αυτά που υπάρχουν και τα έγγραφα οφείλω να ομολογήσω με ειλικρίνεια ότι πραγματικά είναι δυσχερής η θέση του εντολέα μου, τώρα από εκεί και πέρα θα δρομολογήσουμε μία συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή έτσι ώστε να τύχει της ηπιότερης μεταχειρίσεως εκ μέρους της Δικαιοσύνης».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις