Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρέλαση «αγνώριστων» χρυσαυγιτών στο Εφετείο για την φουκαριάρα την αναστολή!

Παρέλαση «αγνώριστων» χρυσαυγιτών στο Εφετείο για την φουκαριάρα την αναστολή!

Γονείς, φίλοι, ακόμα και οι ίδιοι οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται από το πρωί στο Εφετείο μπας και καταφέρουν να πάρουν αναστολή στις ποινές τους. Διαβάστε τα όσα απίστευτα ακούγονται στο δικαστήριο.

Αύριο συνεχίζεται η «μάχη» των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 10:30 το πρωί.

Ακόμη μένουν να υποβάλλουν αίτημα προκειμένου η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ακόμα 14 πρώην βουλευτές. 

Την χάρη στο δικαστήριο να εμφανιστούν έκαναν σήμερα πολλά προβεβλημένα στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να εξασφαλίσουν αναστολή στις ποινές τους. Όσα ακούστηκαν προκαλούν τουλάχιστον έκπληξη αν σκεφτεί κανείς το προφίλ και τον τρόπο συμπεριφοράς κάποιων εξ’ αυτών τα χρόνια της παντοδυναμίας της εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής. 

Έτσι, μετά από 5,5 χρόνια περιφρόνησης της δίκης, το κατώφλι του δικαστηρίου πέρασαν τόσο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη, έχοντας μαζί με τον ηλικιωμένο πατέρα του, όσο και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος που καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης και ο οποίος είχε κάνει στο παρελθόν κάποιες εμφανίσεις στο δικαστήριο.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος σήμερα 

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος το 2019

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο ανιψιός του πρώην βουλευτή, ο οποίος υποστήριξε ότι «η οικογένειά του εξαρτάται από το Νίκο Κούζηλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του κοντά στην οικογένειά του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Ουδεμία σχέση έχει με το χώρο. Οι μόνες σχέσεις που έχει, είναι με το σπίτι του και τη δουλειά του γιατί από αυτόν εξαρτώνται δύο οικογένειες».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μάρτυρας του Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες. Η μάρτυρας κλαίγοντας, ζήτησε από το δικαστήριο, να δώσει αναστολή στην εκτέλεση ποινής στον σύντροφο της και ανέφερε ότι γνωρίζει το σύντροφό της από 16 ετών, δεν εργάζεται και πως ο πατέρας του, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η μάρτυρας δήλωσε ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι η ίδια έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. 

Ως καλό οικογενειάρχη περιέγραψε τον καταδικασμένο σε 10 χρόνια και 2 μήνες πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη φίλη του στο δικαστήριο, ο οποίος είπε ότι βοηθάει ενώ έχει γράφει και τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ. «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθεια του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί …».

O συνήγορος του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε πως η οικογένειά του εντολέα του στηρίζονται αποκλειστικά σε εκείνον. Ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Καλή κοπέλα η Βενετία Πόπορη

Ο μάρτυρας υπεράσπισης της Βενετίας Πόπορη η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών και τεσσάρων μηνών, κατέθεσε στο δικαστήριο πως είναι «καλή κοπέλα». «Την γνωρίζω πολλά χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι διερμηνέας πακιστανικής γλώσσας και υπό την ιδιότητά του αυτή είχε γνωρίσει στα δικαστήρια την καταδικασθείσα σε κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών αστυνομικό. Μάλιστα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε σοβαρά προβλήματα της υγείας της Πόπορη.

Πρόεδρος: Στα δικαστήρια εκείνη τι δουλειά έχει;

Μάρτυρας: Δουλεύει στην ασφάλεια του Πειραιά. Τη γνώρισα σε υπόθεση με κατηγορούμενους Πακιστανούς. Εγώ δεν έχω ακούσει απολύτως τίποτα για αυτά τα θέματα.

Πρόεδρος: Ποια θέματα;

Μάρτυρας: Αυτά που την κατηγορούν.

Πρόεδρος; Η επαφή σας και των συμπατριωτών σας με την κυρία σας κάνει την εντύπωση ότι μπορεί να τελέσει αδίκημα;

Μάρτυρας: Όχι

Μια περιπέτεια η δολοφονία Λουκμάν

Νωρίτερα, «περιπέτεια με τον Πακιστανό» χαρακτήρισε την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τον Χρήστο Στεργιόπουλο, ο συνήγορος του. «Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα» είπε ο συνηγόρους του Στεργιόπουλου. Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις. Ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό. Το ΜΟΕ αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε και αφέθηκε ελεύθερος» είπε.

Η αποστομωτική απάντηση της Προέδρου στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση 

Τον ίδιο του τον πατέρα προκειμένου να πειστεί το δικαστήριο να του δώσει αναστολή, έφερε στην δίκη, στην οποία δεν είχε πατήσει ούτε μια φορά ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος σε έξι χρόνια κάθειρξη, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Ο δικηγόρος του ζήτησε να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση λέγοντας πως οι γονείς του καταδικασθέντα βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του.

Click4More Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν κάνει αίτημα για αναστολή ο Ρουπακιάς

Στην κατάθεσή του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, άνδρας ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια, είπε: «Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα, ηλικίας 10, 9 και 8. Βοηθάμε και εμείς καμιά κότα κανένα αυγό η γιαγιά….».

Πρόεδρος: Αν εκτίσει την ποινή του τι θα αλλάξει.

Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα.

Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;

Μάρτυρας: Από τον Μάιο του 2017 έχω πρόβλημα όρασης και η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη για 60% αναπηρία.

Μετά την κατάθεσή του ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο υποβασταζόμενος με τη βοήθεια του γιου του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση

Ο Μπαρμπαρούσης μάλιστα ρώτησε την Πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα».

 

Click4More Χρυσή Αυγή: Μέχρι και τους γονείς του επιστράτευσε ο Μπαρμπαρούσης για να ζητήσει αναστολή!

Ο δικηγόρος του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 έτη και 24 μήνες επισήμανε προκαλώντας αίσθηση: «Έχει δώσει εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία και τις έχει περάσει με επιτυχία. Έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για κοινωνία».

 «Έχει λευκό ποινικό μητρώο  εκτός βέβαια από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης», επεσήμανε ο συνηγορος του Διονύσιου Λιακόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών, αναφορικά με τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Ο υπερασπιστής του ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, «θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια του επανέλθει στην κοινωνία». 

Αναφορικά με το συγκατηγορούμενό του Χρήστο Στεργιόπουλο -επίσης καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Λουκμάν- και ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών, ο δικηγόρος υπεράσπισης του αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για «υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του»

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις