Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Πατέρας και γιος πίσω από τον εμπρησμό αυτοκινήτου συγγενή του Παπαδημούλη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια περίεργη υπόθεση απόπειρας εμπρησμού, κατά πάσα πιθανότητα αυτοκινήτου συγγενικού προσώπου του Δημήτρη Παπαδημούλη, ερευνά τα τελευταία 24ωρα η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, έπειτα από την σύλληψη πατέρα και γιου που είχαν στην κατοχή τους μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Κάτοικος του Ν. Ψυχικού, χθες τα ξημερώματα, είδε δυο ύποπτα άτομα να περιεργάζονται αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο είχαν φθάσει δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 63χρονο συνταξιούχο καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και τον 21χρονο γιο του, μηχανικό του εμπορικού ναυτικού και πρωταθλητή ναυσιπλοΐας, καθώς είχαν στην κατοχή τους μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι δυο συλληφθέντες να έχουν σχέση με τον Αντιεξουσιαστικό χώρο και οι έρευνες τους στράφηκαν στο ενδεχόμενο ακροδεξιών οργανώσεων, κάτι που δεν δέχθηκαν οι δυο συλληφθέντες, όπως επίσης δεν δέχθηκαν πως έχουν κάποια σχέση με την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Μάλιστα ο 63χρονος, ο οποίος διαμένει στους Άγιους Θεοδώρους, υποστήριξε πως βγήκε μια βόλτα με το γιο του, ο οποίος διαμένει στο Αιγάλεω και έφθασε στο Ν. Ψυχικό με ένα “παπάκι”, ενώ ο πατέρας του μετέβη στο σημείο με το αυτοκίνητο του.

Στην κατοχή των δυο κατηγορουμένων κατά την σύλληψη τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρείς πλαστικές σακούλες με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού, ένα πλαστικό δοχείο, το οποιο περιείχε εύφλεκτο υγρό, ένα σακίδιο που περιείχε πριονίδι, εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, μία πλαστική σακούλα περιέχουσα πριονίδι, εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρο, 16 κομμάτια υφασμάτων με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού και ένα μεταλλικό δοχείο που περιείχε υγρό άγνωστης σύστασης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια των δυο συλληφθέντων, βρέθηκαν παρόμοια υλικά και επιπλέον, αεροβόλα πιστόλια, μαχαίρια και μια βαλλίστρα.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο σπίτι του 63χρονου: Δύο πλαστικά δοχεία που, περιείχαν εύφλεκτο υγρό, μία μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα, δύο κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο πιστόλι και μία βαλλίστρα.
Στο σπίτι του 21χρονου βρέθηκαν: ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα μαχαίρι, δύο μεταλλικά βυκία, μία αμπούλα αερίου, μια χειροποίητη λαβή με προσαρμοσμένα δύο μεταλλικά καρφιά και ένα αυτοσχέδιο βέλος.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στων Εισαγγελέα οποίος του άσκησε ποινική Δίωξη, όρισε τακτική δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε