Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: 25 χρόνια φυλακή σε πατέρα και γιο για την άγρια δολοφονία μητέρας τριών παιδιών

Πάτρα: 25 χρόνια φυλακή σε πατέρα και γιο για την άγρια δολοφονία μητέρας τριών παιδιών

Ποινή φυλάκισης 25 ετών επέβαλλε στους δύο κατηγορούμενους για το θάνατο μίας 28χρονης μητέρας, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Μέσα στη δικαστική αίθουσα ζωντάνεψε ξανά η αιματηρή συμπλοκή που οδήγησε στο θάνατο μία 28χρονη μητέρα τριών παιδιών –και τον σύζυγό της στο νοσοκομείο.

Αντιμέτωπες μέσα στη δικαστική αίθουσα στην Πάτρα, οι δύο συγγενικές οικογένειες ρομά από την Αμαλιάδα που μένουν η απέναντι από την άλλη και το 2015 έζησαν την πιο τραγική στιγμή της ζωής τους

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών κάθισαν ο 32χρονος καθ’ ομολογία δράστης της ανθρωποκτονίας και ο πατέρας του. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε δέκα χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι φυσικός αυτουργός αντιμετώπιζε κάποια ψυχική ασθένεια ενώ στον ηθικό αυτουργό αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου .

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Παναγιώτης Κεφαλληνός, δήλωσε στο thebest.gr ικανοποιημένος με την απόφαση αφού όπως εξήγησε κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ο ανθρωποκτόνος σκοπός. Άλλωστε κατά την αγόρευση του τόνισε ο δράστης ήθελε να σκοτώσει και μάλιστα χρησιμοποίησε γι΄αυτό το σκοπό ένα υπερσύγχονο όπλο. Μάλιστα ανέφερε ότι ο δράστης είχε ως στόχο και τον σύζυγο της 28χρονης ο οποίος σύμφωνα με τους γιατρούς γλίτωσε λόγω των κιλών του.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Οι δράστες φιλοξενούσαν έναν νεαρό που “έκλεψε” την ανήλικη κόρη της οικογένειας των θυμάτων

Αφορμή για το φονικό ήταν η απαγωγή μίας ανήλικης τσιγγάνας, κόρη της οικογένειας των θυμάτων, από νεαρό ο οποίος έμενε στο σπίτι της οικογένειας των δραστών.

Ο νεαρός «έκλεψε» την 16χρονη και την μετέφερε στο σπίτι του στο Ζεφύρι Αττικής, ωστόσο η απαγωγή δεν είχε αίσιο τέλος και οδήγησε μία νέα γυναίκα στο χώμα και δύο άνδρες στη φυλακή.

Η οικογένεια της ανήλικης κοπέλας πήγε να ζητήσει εξηγήσεις ενώ θεώρησε την αδελφή του βασικού κατηγορούμενου ως το πρόσωπο, που της «φούσκωσε τα μυαλά».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η πλευρά των θυμάτων, ο βασικός κατηγορούμενος, μετά από προτροπή του πατέρα του, πήρε ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί αναίτια και αδιακρίτως εναντίον της άλλης οικογένειας.

Κηλίδες αίματος βρέθηκαν στο δρόμο και στην αυλή του σπιτιού των θυμάτων

Η μια σφαίρα έπληξε σε ζωτικό όργανο, την 28χρονη εξαδέλφη και εξέπνευσε επί τόπου. Μια ακόμα σφαίρα βρήκε τον σύζυγό της τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα, ενώ η τρίτη σφαίρα χτύπησε ένα όχημα.

Από την άλλη η πλευρά των κατηγορουμένων, ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την οικογένεια της ανήλικης και ότι ο δράστης πήρε το όπλο για εκφοβισμό ή για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Πάντως κηλίδες αίματος βρέθηκαν στο δρόμο και στην αυλή του σπιτιού των θυμάτων.

πηγή: thebest.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις