Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δολοφονία στην Νέα Αλικαρνασσό: “Από τις κλωτσιές το παιδί γεννήθηκε με αναπηρία”

Δολοφονία στην Νέα Αλικαρνασσό: “Από τις κλωτσιές το παιδί γεννήθηκε με αναπηρία”

Δεν σταματούν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την ενδοοικογενειακή βία, με κατάληξη τη δολοφονία, σε βάρος της 33χρονης Αδαμαντίας Αντύπα.
“Ο 54χρονος θεωρούσε την κόρη μου κτήμα του” είπε μετά την κηδεία της ο πατέρας, Ιωάννης Αντύπας.
Αποκαλύπτει δε, ότι, ήταν τόσο απάνθρωπο το μένος του δράστη που τη χτυπούσε ακόμη κι όταν εγκυμονούσε με επιπτώσεις στην υγεία του τετράχρονου, σήμερα, Ιωάννη – Δούκα.
Στη φυλακή ο συζυγοκτόνος από τη Νέα Αλικαρνασσό, δηλώνει τώρα “μετανιωμένος”.

Σοκάρουν τα όσα περιγράφει ο αστυνομικός πατέρας της δολοφονημένης Αδαμαντίας Αντύπα, Ιωάννης Αντύπας, ο οποίος κατηγόρησε τον 54χρονο συζυγοκτόνο από την Νέα Αλικαρνασσό, πως κακοποιούσε την 33χρονη. “Και τότε που ήταν έγκυος την χτυπούσε. Ακόμη και στην κοιλιά” είπε, μετά την κηδεία της νεαρής μητέρας, που τελέστηκε το μεσημέρι τη Τρίτης (24.12.2019) στην γενέτειρά της, την Πάτρα.

“Ο 54χρονος θεωρούσε την κόρη μου κτήμα του” είπε Ιωάννης Αντύπας, σημειώνοντας πως από τα χτυπήματα που δεχόταν η Αδαμαντία κατά την εγκυμοσύνη της, ο τετράχρονος, σήμερα, εγγονός του και γιος της 33χρονης, Ιωάννης – Δούκας, είναι ΑμεΑ…

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Πάτρα: Ξεσπά κατά του φονιά ο πατέρας της 33χρονης Αδαμαντίας

Όλο αυτό το μαρτύριο ήταν και ένας από τους λόγους που πριν από περίπου δύο χρόνια, η Αδαμαντία είχε φύγει από το σπίτι τους στην Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης και είχε πάει στους γονείς της στην Αχαΐα. Ωστόσο, φαίνεται πως τα βρήκε με τον σύζυγό της κι επέστρεψε στην Κρήτη.

Click4more: Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 54χρονος συζυγοκτόνος της Νέας Αλικαρνασσού

Πάντως και οι μαρτυρίες των γειτόνων του ζευγαριού συγκλονίζουν, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο 54χρονος δε δίσταζε να χτυπάει τη γυναίκα του μέχρι και στο δρόμο.

Πάτρα: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία της 33χρονης Αδαμαντίας

Μαύρα τα φετινά Χριστούγεννα για την οικογένεια Αντύπα. Στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (24.12.2019), οικογένεια συγγενείς και φίλοι την αποχαιρέτησαν για πάντα από τον ναό της “Αλεξιώτισσας” στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την αδικοχαμένη μητέρα.  Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην εκκλησία για το τελευταίο αντίο. Συγκλονιστικός ο πατέρας, η μάνα, οι τρεις αδελφές, αλλά και ο μόλις τετράχρονος Ιωάννης – Δούκας.

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 54χρονος συζυγοκτόνος της Νέας Αλικαρνασσού

Στη φυλακή ο συζυγοκτόνος

Την ώρα που στην Πάτρα γινόταν η κηδεία της Αδαμαντίας Αντύπα, ο 54χρονος σύζυγός της και δράστης κρινόταν προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηρακλείου.

Στην απολογία του, δήλωσε συντετριμμένος και μετανιωμένος για ό,τι έπραξε, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους, η οποία χαρακτήρισε αναμενόμενη την προφυλάκισή του και πρόσθεσε:

“Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε το γεγονός ότι υπάρχει απαξία στην πράξη, ανεξαρτήτως του ότι υπάρχουν πραγματικοί ισχυρισμοί, οι οποίοι νομίζω πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και λαμβάνονται υπόψιν ιδιαιτέρως σε επόμενο στάδιο ή κατά την ακροαματική διαδικασία”.

Η συνήγορος του 54χρονου συζυγοκτόνου, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ανέφερε το κύριο μέλημα στο εξής είναι το παιδί του τραγικού ζευγαριού και η λήψη μέτρων προστασίας του προς όλες τις κατευθύνσεις και από όλες τις απόψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Λ.Κ. είχε ασκηθεί δίωξη για “ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση…”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις