Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Τελικά μόνο 12 καταδικάστηκαν από τους 38 για τις εγκληματικές οργανώσεις

Πάτρα: Τελικά μόνο 12 καταδικάστηκαν από τους 38 για τις εγκληματικές οργανώσεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μόνο οι 12 από τους συνολικά 38 κατηγορούμενους που κατηγορούνται ότι διακινούσαν όπλα και συμμετείχαν σε εγκληματικές οργανώσεις, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Πρόκειται για την υπόθεση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2015, ότι στην περιοχή μας είχαν συγκροτηθεί δύο εγκληματικές οργανώσεις. Η κατηγορία την συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εμπορία όπλων κατέπεσε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο εκδίκασε την υπόθεση.

Το Δικαστήριο αθώωσε και τους 38 κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο για την συμμετοχή σε 2 εγκληματικές οργανώσεις (η μία με ορμητήριο τον Αλισσό που έκρυβαν τα όπλα σε ειδικές κρύπτες και η άλλη την Πάτρα), οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Εντελώς αθώοι κρίθηκαν και 22 κατηγορούμενοι, για τέσσερις έπαψε η δίωξη ενώ οι υπόλοιποι 12  κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοκατοχή, διακίνηση με μορφή κατοχής και πώλησης κατ’εξακολούθηση,  προμήθεια και παράνομη κατοχή πυρομαχικών κ.α. Σε αρκετούς καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 12 ετών χωρίς αναστολή και αφορούσε στον πρώτο κατηγορούμενό στην κατοχή του οποίου, είχε βρεθεί ο μεγάλος όγκος των όπλων. Επίσης κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ επεβλήθη στον 8ο κατά σειρά κατηγορούμενο για παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση με μορφή κατοχής και διακίνησης κατ΄εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο μόνο για τους 2 καταδικασθέντες δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής.  Μικρότερες ποινές φυλακίσεως επί το πλείστον και χρηματικά πρόστιμα και με τριετή αναστολή επεβλήθησαν στους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Η απόφαση του Πρωτοβάθμου δικαστηρίου που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι προκάλεσε ικανοποίηση στις οικογένειες των κατηγορούμενων που αθωώθηκαν.

Υπενθυμίζουμε πως οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας τον Ιούλιο του 2015 έκαναν λόγο για πολυμελή εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή (κυρίως από Βουλγαρία ) και εμπόριο όπλων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Tempo24

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις