Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη – Επίθεση με μολότοφ κοντά στο τουρκικό προξενείο

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη – Επίθεση με μολότοφ κοντά στο τουρκικό προξενείο

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες έκαναν λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (03.03.2019) σχεδόν 50 κουκουλοφόροι.

Λίγη ώρα μετά την καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, επίθεση με μολότοφ έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Τα επεισόδια ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και τις αστυνομικές δυνάμεις κράτησαν σχεδόν μια ώρα, με τους επιτιθέμενους να πετούν περισσότερες από 100 μολότοφ!

Στόχος των σχεδόν 50 κουκουλοφόρων ήταν οι αστυνομικές  δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στο τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η επίθεση στη Θεσσαλονίκη έγινε περίπου στις 02:40 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι κουκουλοφόροι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, βγήκαν από τους χώρους του ΑΠΘ και κινήθηκε κατά της διμοιρίας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, με τους αστυνομικούς να «απαντούν», κάνοντας χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Αυτό προκάλεσε την υποχώρηση των κουκουλοφόρων, που επέστρεψαν στους χώρους του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το thestival.gr στην επιχείρηση απώθησης των κουκουλοφόρων πήραν μέρος, εκτός από τα ΜΑΤ και την Ασφάλεια, αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ και Ζ.

Από τις μολότοφ που πέταξαν οι κουκουλοφόροι ξέσπασαν μικρές εστίες φωτιάς, με την πυροσβεστική να επεμβαίνει για την κατάσβεσή τους.

Τρία με τέσσερα αυτοκίνητα έχουν υποστεί μερικώς ζημιές, ενώ ένας μεταλλικός κάδος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η αστυνομία έκανε 15 προσαγωγές, από τις οποίες οι δυο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Με πληροφορίες και από thestival.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις