Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας – 15 προσαγωγές από την καταδρομική επίθεση [pics]

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας – 15 προσαγωγές από την καταδρομική επίθεση [pics]

Πεδίο μάχης θυμίζει το κέντρο της Αθήνας από την καταδρομική επίθεση αγνώστων το βράδυ της Πέμπτης (09.05.2019) σε πολλά καταστήματα και τράπεζες.

Η ομάδα περίπου 30 ατόμων χτύπησε τράπεζες και μαγαζιά με ρόπαλα στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από την επίθεση που έγινε στις οδούς οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, έχουν υποστεί ζημιές εννιά μαγαζιά, επί το πλείστον κοσμηματοπωλεία και επώνυμα καταστήματα ρούχων, ενώ από τη μανία τους δεν γλίτωσαν ούτε δύο τράπεζες.

Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων και κρατήθηκαν τελικά τρεις εξ’ αυτών διότι εκκρεμούσαν εις βάρος τους διοικητικές αποφάσεις.

Πριν από τα επεισόδια, στα Προπύλαια του πανεπιστημίου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.


Ο καταδικασμένος σε ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, καθώς το αίτημά του για χορήγηση νέας άδειας από τις φυλακές έχει απορριφθεί.

Η επίθεση έγινε στις 20.30 το βράδυ, την ώρα που τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και είχαν κόσμο σπάζοντας τζαμαρίες και προκαλώντας πολλές φθορές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις