Έγκλημα

Πενταπλάσιοι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου έγιναν το 2013

Πενταπλάσιοι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν το 2013, σε σχέση με το 2012, αποτρέποντας την προώθηση στην αγορά 10,7 εκατ. τεμαχίων προϊόντων «μαϊμού», σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Πάταξης του Παρεμπορίου, από τις ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ, τελωνεία, υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ΚΕΛΑΥΕ­) το 2013 έγιναν 131.349 έλεγχοι έναντι 24.700 το 2012 (αύξηση 431%). Κατασχέθηκαν -και απετράπη η διακίνησή τους στην αγορά- προϊόντα παρεμπορίου που έφτασαν τα 10.793.372 τεμάχια έναντι 2.052.483 τεμαχίων το έτος 2012 (αύξηση 425%).

Επίσης, σε όποιους από τους διακινητές είχαν ΑΦΜ επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Σημειώνεται πάντως ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι μειώθηκαν οι παραβάσεις κατά 26% και οι κατασχέσεις και καταστροφές κατά 20%.

Το 2014 θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι προσπάθειες πάταξης του παρεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών – παραποιημένων προϊόντων, που πλήττουν τα συμφέροντα των καταναλωτών, συμβάλουν στη φοροδιαφυγή και πλήττουν το υγιές εμπόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση “σκούπα” στη Θεσσαλονίκη για την πάταξη του παρεμπορίου

Συλλήψεις για παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: “Καταδίωξη” παρεμπορίου με μηνύσεις ξεκινά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα