Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Με πέντε σφαίρες δολοφόνησαν στην Παλλήνη τον συνταξιούχο αστυνομικό – Γιατί δεν πήραν το μεγάλο ποσό που είχε πάνω του

Παλλήνη αστυνιομικός δολοφονία

– Ενέδρα θανάτου για τον συνταξιούχο αστυνομικό στο πάρκινγκ της ταβέρνας στην Παλλήνη
– Οι δυο δράστες πυροβόλησαν τον 57χρονο και τον ακολούθησαν ως το κατάστημα για τη χαριστική βολή
– Μυστήριο για τα κίνητρα των δραστών που δεν πήραν από το θύμα ένα μεγάλο ποσό που είχε πάνω του
– Το θύμα είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη Δίωξη Ναρκωτικών και στην ΕΚΑΜ

Άγρια δολοφονία λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα σε ταβέρνα της οδού Αιόλου στην Παλλήνη. Το θύμα, ένας συνταξιούχος αστυνομικός δέχθηκε πέντε σφαίρες από τους δολοφόνους που τους είχαν στήσει καρτέρι. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ακόμη το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας αν και οι δράστες δεν πήραν ένα σημαντικό ποσό που είχε πάνω του ο 57χρονος.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός διασκέδαζε με την παρέα του στην ταβέρνα της Παλλήνης. Η παρέα χώρισε. Οι φίλοι του κινήθηκαν προς αντίθετη κατεύθυνση. Ο 57χρονος πήγε στο πάρκινγκ του καταστήματος. Εκεί φαίνεται ότι οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα. Ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός τραυματίστηκε. Προσπάθησε ωστόσο να διαφύγει και κινήθηκε προς το εσωτερικό της ταβέρνας για να ζητήσει βοήθεια. Ο ένας από τους δράστες τον ακολούθησε και τον πυροβόλησε ξανά από κοντινή απόσταση.

Οι δράστες στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τον πανικό που επικράτησε έσπευσαν να εξαφανιστούν μέσα στη νύχτα. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κάλεσε την αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο που μετέφερε τον 57χρονο στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος των δραστών.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, το σημείο όπου δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ο πρώην αστυνομικός, είναι σκοτεινό και δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής. Ωστόσο αναζητούνται κάμερες στην περιοχή που τυχόν έχουν καταγράψει κάτι πριν ή μετά τη δολοφονία, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από εργαζόμενους και θαμώνες της ταβέρνας, για την περίπτωση που κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι, που ενδεχομένως να σχετίζεται με το έγκλημα.

Οι 57χρονος είχε υπηρετήσει στη Δίωξη Ναρκωτικών και στην ΕΚΑΜ και θεωρούνταν από τους “μάχιμους” αξιωματικούς. Το 2007 είχε ζητήσει να αποστρατευτεί και από τότε εργαζόταν στη φύλαξη γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr ο 57χρονος δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Αυτό που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι οι δράστες δεν “ακούμπησαν” ένα σημαντικό ποσό που είχε μαζί του. Ίσως δεν μπόρεσαν να πάρουν τα χρήματα καθώς ο 57χρονος κατευθύνθηκε προς το κατάστημα όπου υπήρχαν αρκετοί θαμώνες και εργαζόμενοι. Εξετάζονται ωστόσο τόσο το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών όσο και το ενδεχόμενο του “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών”.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις