Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέπλο μυστηρίου! Στόχος ο Ερντογάν ή ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία… made in Greece;

Τούρκοι

– Αποκάλυψη newsit.gr: Τα δύο (εξίσου εφιαλτικά) σενάρια για τον τελικό “στόχο” της εξτρεμιστικής οργάνωσης
– “Συγκέντρωναν” υλικά για πυρομαχικά που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν στην Τουρκία
– Το… απαγορευμένο λίπασμα και η “ιδιαιτερότητα” της τουρκικής νομοθεσίας
– Επεκτείνονται και στην Θεσσαλονίκη οι έρευνες της ΕΛΑΣ
– Ποινικές διώξεις για τέσσερα κακουργήματα – “Είμαστε δωράκι στον Ερντογάν” φώναζαν οι εννέα και καταγγέλλουν πως ξυλοκοπήθηκαν!
– Ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι την Δευτέρα για να απολογηθούν
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πιθανότατα η Τουρκία ήταν ο προορισμός της εκρηκτικής ύλης που είχαν συγκεντρώσει οι  9 Τούρκοι που συνελήφθησαν από τις Ελληνικές Αρχές, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο να προετοιμαζόταν χτύπημα ενάντια στον Ταγίπ Ερντογάν που στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην χώρα μας. Ένα σενάριο που όμως δεν συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες.

Οι 9 Τούρκοι φέρονται να αγόρασαν φωτιστικό πετρέλαιο και το λίπασμα από την χώρα μας. Υλικά με τα οποία μπορεί κάποιος να φτιάξει εκρηκτικό μηχανισμό. Τα υλικά αυτά είναι νόμιμα και στην Τουρκία, ωστόσο επειδή προφανώς οι αρχές γνωρίζουν αυτήν την ιδιότητά τους, με νόμο από το 2000 απαιτείται ταυτότητα για να μπορέσει κάποιος να τα αγοράσει!

Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι σε όσα μελετούν οι Αρχές…

Το σενάριο… “Ερντογάν”

Κανείς δεν μπορεί ακόμα να αποκλείσει οποιοδήποτε σενάριο. Ακόμα και αυτό της επίθεσης στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επισκέπτεται την χώρα μας στις αρχές Δεκεμβρίου. Η Αντιτρομοκρατική ακόμη εξετάζει το ενδεχόμενο του συμβολικού “χτυπήματος” πριν ή κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου  στην Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Ό, τι κι αν συνέβαινε από τα παραπάνω, είναι βέβαιο πως θα προκαλείτο κρίση. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο… εξωτερικό. Δεν είναι άλλωστε η Τουρκία μια χώρα που αφήνει κάτι να… πέσει κάτω. Συνεπώς εύκολα φαντάζεται κανείς τι θα συνέβαινε εάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του “Σουλτάνου” στην Ελλάδα, πραγματοποιούνταν τρομοκρατική επίθεση

Έρευνες και στην Θεσσαλονίκη

Για το λόγο αυτό η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει επεκτείνει τις έρευνες και στην Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχει και εκεί δίκτυο του DHKP-C, που θα παραλάμβανε τα υλικά που συγκέντρωνε η ομάδα τις Αθήνας, με σκοπό να τα περάσουν παρανόμως στην Τουρκία μέσα από μυστικά περάσματα στα σύνορα.

Άλλωστε οι περισσότεροι από τους 9 Τούρκους συλληφθέντες έφθασαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας μια στάση διαρκείας στην Θεσσαλονίκη.

Όσων αφορά στο φερόμενο αρχηγό του “πυρήνα”, πρόκειται για 45χρονο Τούρκο καταζητούμενο, οποίος είχε ένταλμα σύλληψης και στην Ελλάδα καθώς φέρεται να είχε συμμετοχή στην απόπειρα μεταφοράς οπλισμού στην Τουρκία, το Καλοκαίρι του 2013 με ταχύπλοο σκάφος από την Χίο.

Μάλιστα τον συγκεκριμένο άνθρωπο έψαχναν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να τον εντοπίσουν πριν από περίπου ένα μήνα, και μαζί με αυτόν να “ξεκλειδώσουν” ολόκληρο το δίκτυο των επαφών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο ίδιος ο 45χρονος όσο και οι φερόμενοι συνεργοί του δεν μιλούσαν πολύ στα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία άλλωστε ήταν συσκευές παλαιάς τεχνολογίας, ενώ απέφευγαν επαφές με την Τουρκική κοινότητα στην Αθήνα.

Διώξεις για κακουργήματα

Νωρίτερα τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Οι εννέα Τούρκοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τρομοκρατία αλλά είναι ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (04.12.2017) προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Τόσο κατά την προσαγωγή τους ενώπιον του εισαγγελέα όσο και κατά την έξοδο τους από κτίριο, 16 αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες φωνάζαν συνθήματα, χειροκροτούσαν και τους έραιναν με λουλούδια.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, των τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων.

Επίσης σε βάρος των εννιά απαγγέλθηκαν οι πλημμεληματικές κατηγορίες της διακεκριμένης αντίστασης, της παράνομης οπλοκατοχής(σουγιάδες) και της παράνομης κατοχής κροτίδων και καπνογόνων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις