Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Περιμένουν να “μιλήσει” η γιάφκα στο Κουκάκι για να… “δείξει” τα καλάσνικοφ της ΟΛΑ

Περιμένουν να “μιλήσει” η γιάφκα στο Κουκάκι για να… “δείξει” τα καλάσνικοφ της ΟΛΑ

Αν και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τους τρεις συλληφθέντες με την “ΟΛΑ“, στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν ότι εξάρθρωσαν πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης. «Φύλλο» και φτερό η αποθήκη με τα εκρηκτικά και το διαμέρισμα των δυο συλληφθέντων στο Κουκάκι. “Καθαρά” τα όπλα που βρέθηκαν στα Πετράλωνα. 

Το γεγονός πως ακόμη η Αντιτρομοκρατική δεν έχει, ακόμη, στα χέρια της στοιχεία για το αν οι δυο άνδρες και η μια γυναίκα που συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (23.09.2020) έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση ΟΛΑ αποτυπώνεται και στο γεγονός πως οι διώξεις που τους ασκήθηκαν δεν έχουν να κάνουν με τρομοκρατία.

Στην Αντιτρομοκρατική, ωστόσο, είναι πεπεισμένοι πως οι συλλήψεις σε Κουκάκι και Πετράλωνα οδήγησαν στην εξάρθρωση ενός πυρήνα της ΟΛΑ, μιας οργάνωσης που οι διωκτικές αρχές συνδέουν με τον Επαναστατικό Αγώνα του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα.

ΟΛΑ και Επαναστατικός Αγώνας θεωρούνταν συγκοινωνούντα δοχεία και γιατί ένα από τα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή Μυλωνά, μέρος στην οποία είχε πάρει ο 42χρονος συλληφθείς, στη Θεσσαλονίκη, είχε βρεθεί στην Αθήνα στα χέρια μέλους του Επαναστατικού Αγώνα.

Περιμένουν να μιλήσει η γιάφκα στο Κουκάκι

Το βάρος των ερευνών «πέφτει», τώρα, στη γιάφκα στο Κουκάκι, όπου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές και σφαίρες για καλάσνικοφ. Από τις έρευνες αυτές οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν να βρουν στοιχεία για άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται με την ΟΛΑ και τα οποία είναι δυνατόν να τους οδηγήσουν και στη γιάφκα όπου βρίσκονται τα καλάσνικοφ που έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση σε επιθέσεις της.

Click4more Γιάφκα στο Κουκάκι: Τους… πρόδωσαν τα χαλασμένα υδραυλικά – Οι διώξεις που ασκήθηκαν στους τρεις συλληφθέντες

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 42χρονος, συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ήταν στο στάδιο της μετακίνησης της γιάφκας, την οποία είχε νοικιάσει, τελικά, με τα πραγματικά του στοιχεία γιατί θεωρούσε πως δεν κινδύνευε μιας και είχε εκτίσει την ποινή του για την απαγωγή Μυλωνά.

Θα έπαιρνε τα εκρηκτικά και ό,τι άλλο είχε στην αποθήκη στο Κουκάκι για να τα μεταφέρει σε άλλο χώρο, ακολουθώντας την πάγια τακτική του να αλλάζουν γιάφκες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εκτός από τη γιάφκα στο Κουκάκι, φύλλο και φτερό θα κάνουν οι ειδικοί και το διαμέρισμα στα Πετράλωνα, όπου βρέθηκαν δυο πιστόλια (τα οποία όμως είναι “καθαρά”, δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις) και συνελήφθησαν ο 38χρονος και η 36χρονη φίλη του αλλά και τα usb και τους υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί και μπορεί να «κρύβουν» στοιχεία.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις