Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Περιμένουν και νέα επίθεση;

Προβληματισμός επικρατεί όσο δεν υπάρχει προκήρυξη που να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Όσο περνούν οι μέρες και δεν εμφανίζεται προκήρυξη για την επίθεση στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής η ανησυχία μεγαλώνει καθώς εκφράζονται φόβοι για νέα χτυπήματα. Αυτή άλλωστε είναι μία συνηθισμένη τακτική των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Για παράδειγμα ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε στη ίδια 8σελιδη προκήρυξη την ευθύνη για 3 επιθέσεις : στην κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδί τον Δεκέμβριο του 2008 και στον αστυνομικό στα Εξάρχεια, τον Ιανουάριο του 2009 αλλά και την βόμβα στα γραφεία της Shell στο Παλαιό Φάληρο τον Οκτώβριο του 2008.τρόπος δράσης των τρομοκρατών παραπέμπει στον “Επαναστατικό Αγώνα”, αλλά η μανία με την οποία πραγματοποίησαν την επίθεση θυμίζει “Σέχτα Επαναστατών”.

 

 

 
Τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είναι “καθαρά”, δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις. Πάντως ο

 
Οι έρευνες πλέον εστιάζονται στις μοτοσικλέτες που άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες, οι οποίες εξετάζονται για αποτυπώματα και DNA και στους αυτόπτες μάρτυρες.
 

Οι τραυματίες αστυνομικοί πήραν σήμερα εξιτήριο εκτός από τον ειδικό φρουρό που νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και τη νεαρή δόκιμη ειδική φρουρό που παραμένει διασωληνωμένη στην ενταντική του Ερυθρού Σταυρού.

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε