Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πεθαίνοντας «γαζωμένος» στην Lamborghini 

Πεθαίνοντας «γαζωμένος» στην Lamborghini 

Τα ίχνη ενοικιασμένων εκτελεστών από την Αθήνα, αναζητούν στα αεροδρόμια της Κύπρου, ντόπιοι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τους δολοφόνους της τελευταίας κινηματογραφικής εκτέλεσης με θύμα τον Κύπριο οδηγό μιας πανάκριβης κίτρινης Lamborghini, που βρισκόταν εν κινήσει στα περίχωρα της Λάρνακας. 

Πηγαίνοντας για το σπίτι του ο 34χρονος Μάριος Γεωργίου, σε μια απότομη στροφή έκοψε αναγκαστικά ταχύτητα και τότε ο «διαβασμένος» εκτελεστής που ήταν κρυμμένος πίσω απ’ τα κυπαρίσσια, τον γάζωσε με μια ριπή, παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση πως «είναι προτιμότερο να κλαις μέσα σε μια Rolls Royce παρά σε ένα Yugo …»! 

Το 5ο φονικό και ο Έλληνας εκτελεστής

Ο 34χρονος, γνωστός στον υπόκοσμο της μεγαλονήσου ως «Μαριούθκιας», έγινε το 18ο θύμα στη λίστα των συμβολαίων θανάτου που καταγράφονται από το 2011 μέχρι σήμερα. Είχε προηγηθεί το γκανγκστερικό καρτέρι θανάτου με θύματα τους πέντε σωματοφύλακες του επιχειρηματία του τζόγου Φάνου Καλοψιδιώτη. Στη μέση του δρόμου τους εκτέλεσε ξημερώματα όταν σταμάτησε στον κόκκινο σηματοδότη η μαύρη λιμουζίνα στην οποία επέβαιναν. Μέσα όμως δεν ήταν ο Καλοψιδιώτης, όπως υπολόγιζε ο πληρωμένος Έλληνας εκτελεστής που κατέβηκε στο νησί από την Αθήνα με τον συνεργό του. Ήταν ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, όπου με 14 σφαίρες εκτελέστηκαν τα πέντε θύματα του Δ.Μ. Συνεργός του ήταν ο 41χρονος Α.Τ, επίσης από την Αθήνα, ο οποίος τον ανέμενε με όχημα διαφυγής. 

Το κοινόβιο στα Εξάρχεια και η δολοφονία Γκιόλια

Οι δυο άνδρες διέφυγαν για την Αθήνα αλλά και οι δυο μια εβδομάδα μετά πιάστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Μάλιστα, ο 29χρονος τότε εκτελεστής, εντοπίστηκε [30.06.2012] να διαμένει σε κοινόβιο στα Εξάρχεια. Εκδόθηκαν στη Λευκωσία και καταδικάστηκαν σε πεντάκις ισόβια φυλάκιση. Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία πάντως πολύ μετά στις 14/3/2014, ξανασήμανε «κόκκινο» όταν βαρυποινίτης του Κορυδαλλού σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία «ενέπλεξε» τον 29χρονο ως τον «εκτελεστή» του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην Ηλιούπολη [29-7-2010]. Δολοφονία ωστόσο που είχε γίνει ακριβώς δυο χρόνια πριν το πενταπλό φονικό στην Κύπρο. 

Και «Αθηναίοι» Αλβανοί στα συμβόλαια θανάτου

Το σχέδιο δολοφονίας πάντως του Καλοψιδιώτη, ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου 2016, όταν το θέρισαν σε ψαροταβέρνα ιδιοκτησίας του ενώ συνέτρωγε με τον αστυνομικό κουμπάρο του Ηλία Χατζηευθυμίου και Σκεύη, σύζυγο του τελευταίου. Από την ανταλλαγή σκοτώθηκε ο ένας εκ των δυο Αλβανών εκτελεστών, ενώ αυτός που διέφυγε ήταν σεσημασμένος στην Ελλάδα, ενώ η οικογένειά του ζούσε μόνιμα στην Νίκαια. Πάντως στις 9 Σεπτεμβρίου του 2012 η Κυπριακή Αστυνομία είχε συλλάβει στην Αγία Νάπα άλλους δύο Έλληνες υπηκόους και έναν Αλβανό οι οποίοι είχαν αναλάβει να σκοτώσουν τον Φάνο Καλοψιδιώτη. Πρόκειται για έναν 44χρονο, έναν 33χρονο και τον Αλβανό ονόματι Ιβέρο 29 ετών, ο οποίος είχε παρουσιαστεί με πλαστή ελληνική ταυτότητα ως Μόσχος Κούκος. Στη κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια Glock και Browning καθώς και 52 σφαίρες. Το ένα πιστόλι Glock ταυτίστηκε με το όπλο που είχε γίνει η δολοφονία των πέντε φίλων του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Φύλο και φτερό οι πτήσεις προς τα Σπάτα

Απ’ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας πάντως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Κυπριακών Αρχών σε σχέση με την εκτέλεση του 34χρονου Μάριου Γεωργίου ή «Μαριούθκια», ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από ενέδρα που του έστησαν στο δρόμο Μενεού προς Περβόλια, όταν παρακολουθούσαν την πορεία της επιβλητικής κίτρινης Lamborghini που οδηγούσε. Ο 34χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση τον Ιανουάριο του 2020 για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι Κύπριοι αστυνομικοί κάνουν φύλο και φτερό λίστες επιβατών αεροσκαφών με προορισμό την Αθήνα και ξεσκονίζουν ξενοδοχεία του παραλιακού θέρετρου της Αγίας Νάπας, για να βρουν τα ίχνη των πληρωμένων δολοφόνων. Ακολουθούν δηλαδή την τακτική που … απέδωσε στην περίπτωση του πενταπλού φονικού, με θύματα όλους τους σωματοφύλακες του Φάνου Καλοψιδιώτη. Το ζητούμενο βέβαια είναι η ευκολία που οι Κύπριοι αρχινονοί, βρίσκουν και ενοικιάζουν εκτελεστές από την Αθήνα, Έλληνες ή Αλβανούς, αλλά και ποιος φυσικά είναι ο «συνδετικός τους» κρίκος!!!

Βασίλης Χήτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις