Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πιάστηκε η σπείρα ανηλίκων που χτύπαγε και λήστευε άλλα παιδιά στην Νέα Ιωνία

Πιάστηκε η σπείρα ανηλίκων που χτύπαγε και λήστευε άλλα παιδιά στην Νέα Ιωνία
intime (αρχείο)

Εξαρθρώθηκε η αδίστακτη σπείρα ανηλίκων που έκανε ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας σε βάρος άλλων ανηλίκων στην Νέα Ιωνία.


Συνελήφθησαν τρεις νεαροί που εμπλέκονταν σε εννέα επιθέσεις κατά ανηλίκων στην Νέα Ιωνία. Προηγήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.

Συνελήφθησαν με εντάλματα, στο Αιγάλεω και στη Νίκαια, τρεις, επίσης, ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 17χρονος ως συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας.

Πώς δρούσε η σπείρα

Τα μέλη της συμμορίας εντόπιζαν τα θύματά τους, ως επί το πλείστον ανήλικα αγόρια, απόγευμα ή βράδυ, όταν επέστρεφαν σπίτια τους.

Στη συνέχεια, είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν, τραυματίζοντάς τους και έπειτα τους λήστευαν.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που μεταχειρίζονταν αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο, ο οποίος χρειάστηκε  να κάνει χειρουργείο στην κάτω γνάθο!

Επισημαίνεται ότι οι δράστες δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλέφωνων, χρημάτων και άλλων αντικειμένων, αλλά άρπαζαν ακόμα και τα ρούχα των θυμάτων τους.

Οι συλληφθέντες, οδηγηθήκαν στον Ανακριτή Ανηλίκων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις