Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πιάστηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Αττική – Μετέφεραν 31 αλλοδαπούς με λεωφορείο

Πιάστηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Αττική – Μετέφεραν 31 αλλοδαπούς με λεωφορείο
ΦΩΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών “δούλευε” στην Αττική και είχε οργανώσει, για την 5η Φεβρουαρίου, τη μεταφορά 31 παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, οι μετανάστες μπήκαν σε λεωφορείο στο σταθμό Λαρίσης Αττικής, με κατεύθυνση ακτή του Σουνίου, για να τους παραλάβει από εκεί ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό να τους μεταφέρει στις Ιταλικές Ακτές, έναντι αμοιβής φυσικά.

Στη συνέχεια, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, εντόπισαν το λεωφορείο, το οποίο αποβίβασε τους μετανάστες, κάνοντας στάση στην παραλία “ΧΑΡΑΚΑ” Κερατέας. Με συντονισμένη επιχείρηση της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, καθώς και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ακινητοποιήθηκαν οι 31 μετανάστες, ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου.

Από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που κάνει την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 32χρονος οδηγός του λεωφορείου και o 56χρονος συνοδηγός του, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απόπειρα παράνομη εισόδου και εξόδου παράτυπων μεταναστών καθώς και οι 31 αλλοδαποί για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Επίσης, κατασχέθηκε το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών και είναι υπό διερεύνηση σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, η εμπλοκή και ο εντοπισμός και άλλων μελών του οργανωμένου κυκλώματος στην παράνομη διακίνηση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις