Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πήρε προθεσμία ο ψευτογιατρός: Απολογείται τέλος Ιανουαρίου

Πήρε προθεσμία ο ψευτογιατρός: Απολογείται τέλος Ιανουαρίου

Στις 28 Ιανουαρίου θα απολογηθεί τελικά συμπληρωματικά ο 47χρονος ψευτογιατρός καθώς σήμερα (11.01.2021) ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Ο 47χρονος ψευτογιατρός κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά καθώς μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης φέρεται να εμπλέκεται στους θανάτους συνολικά 12 ανθρώπων και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 14.

Παράλληλα 15 νέοι κατηγορούμενοι, γιατροί, νοσηλευτές, μία μοναχή και ένας πρώην υπουργός, που αρνείται ωστόσο οποιαδήποτε εμπλοκή του, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές για τη συνεργασία τους με τον ψευτογιατρό.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται πλέον για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος, της απάτης, όλα σε βαθμό κακουργήματος. Εις βάρος του απειλούνται ποινές για κάθε ανθρωποκτονία ισοβίου καθείρξεως και για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα προσκαίρου καθείρξεως μέχρι δεκαπέντε ετών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις