Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποινές πολυετούς φυλάκισης για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου

Ποινές πολυετούς φυλάκισης για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου

Ποινές πολυετούς κάθειρξης επέβαλε πριν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον επιχειρηματία Άρη Φλώρο και τους Αλβανούς κακοποιούς Dulce Olti και Bako Alrber. Οι ποινές αφορούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας του του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014.

Το Δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του μετά από πολύωρη διάσκεψη και απόντων των κατηγορουμένων από τη δικαστική αίθουσα, κρίνοντας ομόφωνα πως η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός πληρωμένου συμβολαίου θανάτου εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα σε ΛΑΓΗΕ και ENERGA.

Συγκεκριμένα το ΜΟΔ καταδίκασε τον Dulce Olti, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας από κοινού και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Στον δεύτερο Αλβανό κατηγορούμενο, Bako Alrber, ο οποίος καταδικάστηκε για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της διακεκριμένης ληστείας με υποπολυβόλο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών. Οι ποινές των δύο κατηγορουμένων θα εκτελεστούν άμεσα καθως το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην έφεση. Μετά την έκτιση της ποινής οι δυο κατηγορούμενοι θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.

Ένοχος και ο Άρης Φλώρος

Ο επιχειρηματίας Αρης Φλώρος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά πλειοψηφία(η μειοψηφία είχε την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή 17 ετών). Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί φέρονται να εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος υπήρξε δικηγόρος του Άρη Φλώρου.

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, υποστηρίζει οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντας τον για να αποσπάσουν χρήματα.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα χορήγησης ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.

Αθώοι κρίθηκαν από το Δικαστήριο, οι Παναγιώτης Ευθυμιάδης και Ιωάννης Τσιβελεκίδης, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις