Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη για το Noor 1

Μαρινάκης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών, ασκήθηκε απο την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του σχετικά με την υπόθεση του Noor 1.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτικής εξέταση στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε νακρωτικά. Η ποινική δίωξη αφορά και σε τρεις συνεργάτες του εφοπλιστή και συγκεκριμένα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη, και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ζήτησε με
έγγραφό της η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατα της διαφθοράς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις