Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ποινική δίωξη στον 63χρονο που έστελνε μηνύματα σε βουλευτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ποινική δίωξη στον 63χρονο που έστελνε μηνύματα σε βουλευτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο 63χρονος ο οποίος συνελήφθη καθώς κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρότρυνε και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, της Βουλής κλπ.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα στην κυρία Παπακώστα, λέγοντας χαρακτηριστικά «με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Η σύλληψη του 63χρονου έρχεται λίγες μέρες μετά  την εντολή που είχε δώσει, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων. Την έρευνα διενεργούσε η Κρατική Ασφάλεια, η οποία και συνέλαβε τον κατηγορούμενο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις