Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Πόλεμος» αστυνομίας – λιμενικού για τα Εξάρχεια και… άφαντος Κουβέλης

«Πόλεμος» αστυνομίας – λιμενικού για τα Εξάρχεια και… άφαντος Κουβέλης
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Η επιχείρηση από λιμενικούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (04.06.2019) στα Εξάρχεια παραμένει στην… πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Κυρίως γιατί τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά.

Το μεγαλύτερο ζήτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση είναι αν οι λιμενικοί που πήγαν στα Εξάρχεια και δέχτηκαν επίθεση από 50 ένοπλους, είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας της Παρασκευής ανέφεραν ότι το Λιμενικό είχε ενημερώσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Το θέμα είναι αν ενημερώθηκαν η ασφάλεια ή η δίωξη ναρκωτικών και γιατί οι λιμενικοί επέλεξαν να πάνε στα Εξάρχεια χωρίς τις απαραίτητες ενισχύσεις, με συνέχεια όταν δέχτηκαν την επίθεση, να τραυματιστούν δυο εξ αυτών με τους δράστες να τους κλέβουν τα προσωπικά αντικείμενα και τα όπλα τους και να «απελευθερώνουν» τη μια από τις δυο γυναίκες που είχαν συλληφθεί.

Μοιραία, έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στην αστυνομία και το λιμενικό, αφού η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε χθες ότι η αστυνομία δεν είναι ενημερωθεί. Εκείνος που δεν έχει μιλήσει είναι ο αρμόδιος για το λιμενικό υπουργός, δηλαδή ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης…

«Που πας ρε Καραμήτρο» στα Εξάρχεια

Χαρακτηριστικό του… «πολέμου» ανάμεσα σε αστυνομία και λιμενικό μια μάλλον προκλητική δήλωση του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας» ήταν το (προκλητικό) σχόλιο που έκανε ο Σταύρος Μπαλάσκας, που επανέλαβε ότι πρόκειται για άβατο και πως οι αστυνομικοί φοβούνται (!) να πάνε στα Εξάρχεια γιατί «απαγορεύεται να πάνε από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα. Στο Άγιο Όρος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς αν πάει η αστυνομία στα Εξάρχεια (…) Δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία, αν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε. Εκεί είναι πλέον για το στρατό πια το θέμα». Έκανε δε… παραλληλισμό των Εξαρχείων με το Ιράκ και μίλησε για κατακτημένα εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας!

Συνεχίζοντας στον ίδιο… τόνο ο Σταύρος Μπαλάσκας, επιτέθηκε ξανά στο λιμενικό, λέγοντας: «Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άτομα που επιτέθηκαν στους λιμενικούς ήταν «μια ώσμωση ποινικών, ακροαριστερών, ιδεολόγων αναρχικών», ένας στρατός, όπως είπε, που προμηθεύτηκε τα όπλα στη «μαύρη αγορά». Υποστήριξε δε ότι ένα καλάσνικοφ μπορεί κανείς να το βρει εύκολα έναντι 160-200 ευρώ…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις