Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατέθεσε για ώρες ως ύποπτος ο γιατρός που φέρεται να πλαστογράφησε την γνωμάτευση για τον Φλώρο

Κατέθεσε για ώρες ως ύποπτος ο γιατρός που φέρεται να πλαστογράφησε την γνωμάτευση για τον Φλώρο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Με την ιδιότητα του «υπόπτου» τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατέθεσε για 2,5 ώρες ενώπιον των εισαγγελέων διαφθοράς ο γιατρός που καταγγέλλεται από διευθυντή του Ευαγγελισμού ως ο πλαστογράφος βασικής ιατρικής γνωμάτευσης του Άρη Φλώρου.

Ο γιατρός προσήλθε αυτοβούλως ενώπιον των εισαγγελέων ωστόσο η κατάθεση που έδωσε ήταν με την ιδιότητα του «υπόπτου» για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ο γιατρός αποχώρησε από την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς λίγο μετά τις 8 το βράδυ με αυτοκίνητο της Ασφάλειας και συνοδεία 2 αστυνομικών με πολιτικά.”Ήθελε να αποφύγει δημοσιογράφους και κάμερες”, αιτιολόγησε ο δικηγόρος του.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο γιατρός προσήλθε αυτοβούλως (δίχως να κληθεί δηλαδή) στο εισαγγελικό γραφείο, αναγνωρίζοντας τον εαυτό του στις καταγγελίες του διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρου Ζακυνθινού.

Ο κ.Ζακυνθινός φέρεται να είναι ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι στους εισαγγελείς, προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που, σύμφωνα με τα όσα δημόσια έχει δηλώσει, αποδεικνύουν τον πλαστογράφο της ιατρικής γνωμάτευσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Ζακυνθινός παρέδωσε στους εισαγγελείς ακόμα δύο γνωματεύσεις που κατ’ εκείνον είναι υπόπτες.

Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο κ. Ζακυνθινός έχει πει ότι «ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει τη δική του υπογραφή, ενώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι εκείνος τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου. Πήγαμε στο Εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στο φάκελο που παραδόθηκε στο ΚΕΠΑ».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις