Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Οι 7.000 αστυνομικοί και οι… “εισαγόμενοι” αντιεξουσιαστές

Πολυτεχνείο αντιεξουσιαστές
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Αυξημένα μέτρα και επιπλέον αστυνομικοί, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, σηματοδοτούν την έντονη ανησυχία των αρχών για το φετινό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973.

Όσον αφορά στα μέτρα που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ για το Πολυτεχνείο, είναι επιπρόσθετα ενισχυμένα σε σχέση με άλλες χρονιές. Θα απασχοληθούν περίπου 7 χιλιάδες αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών.

Ανάμεσα τους και κλιμάκια τις Αντιτρομοκρατικής για την παρακολούθηση ατόμων και ομάδων που είναι δυνατόν να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια.

Παράλληλα μόλις ξεκινήσει η πορεία, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα πάρουν θέση εξωτερικά του Πολυτεχνείου, φυλάσσοντας τις εισόδους, προκειμένου να αποτρέψουν κατάληψη του κτηρίου.

“Εισαγόμενοι”… αντιεξουσιαστές

Το γεγονός πως Γάλλοι αντιεξουσιαστές, μ’ ένα κομβόι αυτοκινήτων με είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο σε αυτοοργανωμένες δομές στα Εξαρχείων, έφθασαν χθες στην περιοχή και θα παραμείνουν μέχρι και την επέτειο, παίρνοντας μάλιστα μέρος σε διήμερο αναρχικό φεστιβάλ σε αίθουσα του Πολυτεχνείου, ανησυχεί σφόδρα τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα χθες τα ξημερώματα στην οδό Μπουμπουλίνας, κοντά στο υΥπουργείο Πολιτισμού, συνελήφθη από ομάδα ΟΠΚΕ ένας Γάλλος υπήκοος, οποίος είχε ξηλώσει μια κάμερα παρακολούθησης. Αυτό κάνει τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει τα μέτρα για τον εορτασμό τις επετείου, να πιστεύουν πως το διήμερο των εκδηλώσεων δυστυχώς θα συνοδευτεί από επεισόδια και μάλιστα οργανωμένα.

Το φυλλάδιο

Σε αυτό συνηγορούν και οι τελευταίες κινήσεις ομάδων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ανάρτησαν στο διαδίκτυο φυλλάδιο οδηγιών προς τους κάτοικους των Εξαρχείων, τους οποίους καλούν σε περίπτωση επεισοδίων να ανοίγουν τις πόρτες των πολυκατοικιών προκειμένου να βρίσκουν καταφύγιο οι διαδηλωτές, να τους παρέχουν πρόσβαση στης ταράτσες των κτηρίων ώστε από εκεί να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίων των ΜΑΤ, όπως είχαν κάνει κατά το παρελθόν και τέλος να πετούν στης δυνάμεις τις ΕΛ.ΑΣ γλάστρες, κι άλλα αντικείμενα από τα μπαλκόνια τους.

Μάλιστα το φυλλάδιο αυτό τυπώθηκε και μοιράσθηκε σε κατοίκους τις περιοχής, ενώ τα πέταξαν και σε εισόδους πολυκατοικιών, απευθυνόμενοι σε ενοίκους και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις