Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ποτά – μπόμπες σε γνωστή εταιρεία – Συλλήψεις και λουκέτο

ποτά μπόμπες

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις γνωστής εταιρείας και έκαναν συλλήψεις για ποτά – μπόμπες.

Οι δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι μάλιστα συγγενείς πασίγνωστου επιχειρηματία και παλιού παράγοντα του ποδοσφαίρου.

Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται ότι εισήγαγαν από τη Βουλγαρία έτοιμα ποτά – μπόμπες, αλλά και πρώτες ύλες για την παρασκευή παράνομων ποτών.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Κορυδαλλό και τη Μαγούλα Αττικής εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες παράνομων ποτών οι οποίες κατασχέθηκαν.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα τρία. Ανάμεσα στα άτομα που αναζητούνται είναι και οι δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών, τα οποία εισήγαγαν παράνομα από χώρες της Ε.Ε. καθώς και από τρίτες χώρες και στη συνέχεια διακινούσαν στην εγχώρια αγορά με πλαστές ετικέτες νόμιμων εισαγωγέων-διανομέων.

Συνελήφθησαν στις 19-10-2017 στον Κορυδαλλό, τρείς (3) ημεδαποί, μέλη της ομάδας, ηλικίας 45, 45 και 55 ετών. Αναζητούνται τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί, ένας 66χρονος καθώς και οι δύο (2) ιδιοκτήτες της εταιρείας, ηλικίας 30 και 34 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της πλαστογραφίας, της απάτης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, περί αλκοολούχων ποτών, περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί παραεμπορίου και περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στον Κορυδαλλό, με τη συμμετοχή κλιμακίων υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και της Χημικής Υπηρεσίας Πειραιά, βρέθηκαν στους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλος αριθμός φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, θερμικά πιστόλια, ειδικές ξύστρες, μπουκάλια αλκοολούχων λοσιόν για φαρμακευτική χρήση, σταγονομετρητές, καθώς και μία σακούλα που περιείχε αφαιρεθείσες ετικέτες και ταινίες ασφαλείας από τα παρανόμως εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά.

Επίσης στο χώρο βρέθηκαν αναποδογυρισμένες φιάλες ποτών σε ποτήρια γεμάτα με υγρό, προκειμένου να αποκολληθεί η ταινία ασφαλείας από το καπάκι της φιάλης, Βουλγαρικής προέλευσης.

Περαιτέρω, μετέβη στο χώρο εκπρόσωπος των εταιρειών των αλκοολούχων ποτών, ο οποίος διαπίστωσε την πλαστότητα – παραποίηση των εμπορικών σημάτων των προϊόντων. Κλιμάκιο επίσης ελεγκτών του Ι.Κ.Α. διενήργησε έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν στην εταιρεία απασχολούντο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι κατηγορούμενοι εισήγαγαν παράνομα φιάλες αλκοολούχων ποτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τρίτες Χώρες, από τις οποίες αποκολλούσαν τις ταινίες ασφαλείας και τις ετικέτες εισαγωγέων- διανομέων των αντίστοιχων χωρών και στη θέση αυτών επικολλούσαν πλαστές ετικέτες εισαγωγέων- διανομέων της Χώρας μας. Στη συνέχεια οι φιάλες αυτές διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών υπερβαίνει τις -100.000- ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμώνται σε πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις