Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Προκλητικός κι από… μακριά ο Λαγός: Εξώδικο στη Σακελλαροπούλου, αγωγή 100.000€ σε ΜΜΕ

Προκλητικός κι από… μακριά ο Λαγός: Εξώδικο στη Σακελλαροπούλου, αγωγή 100.000€ σε ΜΜΕ

Μπορεί λίγα 24ωρα αφού καταδικάστηκε ως μέλους της ηγετικής ομάδας μιας εγκληματικής οργάνωσης (αυτή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή) να έφυγε από την Ελλάδα, αλλά κι από μακριά ο Γιάννης Λαγός προκαλεί. Και εκτός των ΜΜΕ βάζει στο στόχαστρο του και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Γιάννη Λαγός, πρώην βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 8 μήνες για συμμετοχή σε διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κι άλλα αδικήματα, έστειλε εξώδικο στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε αγωγές ύψους 100.000 ευρώ σε ΜΜΕ και διαμηνύει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Click4more Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόταση σοκ από την εισαγγελέα! Ζητεί αναστολή ποινής σχεδον για όλους πλην Ρουπακιά

Σε ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Λαγός επαναλαμβάνει τα όσα είπε και όταν ήρθε στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής περί παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησαν στην καταδίκη «αθώων ανθρώπων ως εγκληματικής οργάνωσης».

Στο εξώδικο που έστειλε δια του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο Γιάννης Λαγός αναφέρει για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών, στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι “υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο” και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.       

(…) Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. (…) Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψήφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε».

Ο Γιάννης Λαγός, επιμένοντας στο τεκμήριο της αθωότητας αφού έχει καταδικαστεί (!), έκανε αγωγή σε ΜΜΕ, από τα οποία ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ από το καθένα, την οποία θα δωρίσει στο Δημόσιο Ψυχιατρείο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις