Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Προσπάθησαν να τινάξουν στον αέρα το κάστρο των Ιπποτών! ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr

Αναστάτωση επικρατεί στη Ρόδο, ύστερα από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθέτησαν και πυροδότησαν άγνωστοι βομβιστές τα ξημερώματα της Πέμπτης στα μεσσαιωνικά τείχη της παλιάς πόλης.

Από την ισχυρή έκρηξη, που σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους του νησιού, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μία από τις δύο θεμελιακές κολόνες του κάστρου.

Αστυνομία, πυροτεχνουργοί και αναζήτηση των δραστών

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν άμεσα την περιοχή, ενώ πυροτεχνουργοί συνέλεξαν τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, τα οποία πρόκειται να σταλούν στα εγκληματικά εργαστήρια της αστυνομίας, ούτως ώστε να διαποστωθεί η σύνθεση της βόμβας.
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr
Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί η ταυτότητα των δραστών, με τους τοπικούς φορείς να μιλούν για προβοκάτσια που στόχο είχε να πλήξει την αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε φέτος στο νησί των ιπποτών.

Σημειώνεται πως από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, καθώς στο “σμαραγδένιο νησί” υπάρχει ακόμη και τώρα αυξημένη τουριστική κίνηση και ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή που λόγω της μεγάλης της ιστορίας αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΖΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξάνθη: Δήμαρχος άφησε “φέσι” 30.000 ευρώ σε τηλέφωνα!

Πρίγκιπες πάνε κι…έρχονται στην Κρήτη!

Θεσ/νίκη: Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε για… ένα τραγούδι

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε διευθυντή νοσοκομείου για “φακελάκι” 1.000 ευρώ

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε