Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ – Τέσσερις ποινικοί στο «στόχαστρο»

Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ – Τέσσερις ποινικοί στο «στόχαστρο»

Τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο Γιώργος Καραϊβάζ αναζητούν, μέσα από παλιές δικογραφίες και τα ρεπορτάζ του θύματος, οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν τη δολοφονία που σόκαρε τους πάντες. Ποιοι ποινικοί έχουν τεθεί στο «μικροσκόπιο».  

Για να βρουν τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου, του προσώπου που αποφάσισε να σκοτώσει τον Γιώργο Καραϊβάζ, τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών «ξεσκονίζουν» τις παλιές δικογραφίες πρωταγωνιστών του οργανωμένου εγκλήματος, εγκληματικών οργανώσεων και κυρίως κακοποιών με βαρύ ποινικό μητρώο που εμπεριέχονται σε αυτές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το αστυνομικό ενδιαφέρον έχουν ήδη συγκεντρώσει τουλάχιστον τέσσερις ποινικοί, άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, εκρήξεις, σωματικές βλάβες, οπλοφορία, οπλοχρησία κ.α..

Γιώργος Καραϊβάζ

Εξάλλου, με αυτές τις υποθέσεις και τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχε ασχοληθεί στα ρεπορτάζ του και ο Γιώργος Καραϊβάζ. Έτσι, εξετάζονται εξονυχιστικά τα κείμενά του, μήπως εκεί υπάρχει κάποιο στοιχείο ή κάποια αναφορά που να είχε ενοχλήσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Επίσης, ερευνάται αν οι συγκεκριμένοι ύποπτοι είχαν επικοινωνίες με τον Γιώργο Καραϊβάζ και αν τον είχαν απειλήσει.

Στο κάδρο έχουν μπει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που έγιναν το 2018 και το 2019, σε Παλλήνη, Φάληρο και Χαϊδάρι. Οι δολοφονίες αυτές έχουν συνδεθεί με τον «πόλεμο» αλληλοεξόντωσης αντίπαλων συμμοριών της λεγόμενης Greek Mafia.

Γι’ αυτές υπήρχαν συγκεκριμένοι ύποπτοι που μπορεί να έδωσαν την «εντολή» για τη διάπραξή τους, χωρίς προς το παρόν να έχει στοιχειοθετηθεί η εμπλοκή τους, αλλά ερευνώνται και πάλι ως ύποπτοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι προσεκτικοί εκτελεστές και το νέο video

Σε ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα, φαίνεται πως οι δυο άνδρες που επέβαιναν στο μηχανάκι και εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, «χωρίστηκαν» λίγο μετά τη δολοφονία του.

Το βίντεο, που ήδη εξετάζεται καρέ καρέ, έχει τραβηχτεί στην οδό Αγίου Δημητρίου, η οποία και βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης. Στις εικόνες φαίνεται να περνά ένα σκουτεράκι, παρόμοιο με αυτό των δύο δολοφόνων.

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και φαίνεται καθαρά πως στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός, τα ρούχα του οποίου είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Εξετάζεται, λοιπόν, το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

  

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ότι οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν ιδιαίτερα επιμελείς και προσεκτικοί. Ακόμη, έξι μέρες μετά, δεν έχει βρεθεί το σκούτερ με το οποίο πήγαν στο σημείο της δολοφονίας, ούτε και κάποια εικόνα που να έχει καταγράψει τις πινακίδες του.

Ήδη από την Τρίτη (13.04.2021) έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και θα «αποκαλυφθούν» τα κινητά που εξέπεμπαν από το Star, απ’ όπου ξεκίνησε ο Γιώργος Καραϊβάζ, κατά τη διαδρομή που ακολούθησε έως τον Άλιμο και στο σημείο όπου οι δολοφόνοι του είχαν στήσει ενέδρα. Στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν αριθμοί κινητών και ύποπτες επικοινωνίες που να σχετίζονται είτε με τους δράστες είτε, πιθανόν, με συνεργούς τους.

Διπλή χαριστική βολή

Ο άνθρωπος που έστειλαν κάποιοι για να δολοφονήσει τον Γιώργο Καραϊβάζ ήταν εξαιρετικός σκοπευτής. Οι βολές του ήταν θανατηφόρες, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα δεν δίστασε να δώσει στο θύμα του «διπλή» χαριστική βολή, αφού τα δύο τραύματα στο κεφάλι ήταν σε κοντινή απόσταση.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε 13 φορές, η μία κατέληξε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ και άλλες δέκα στο σώμα του, ενώ δύο ήταν άστοχες.

Ήδη, ύστερα από επικοινωνία ενοίκου πολυκατοικίας στον Άλιμο, στελέχη των Εγκληματολογικών εργαστηρίων ερεύνησαν δύο οπές στο πρεβάζι ενός μπαλκονιού και στον τοίχο πολυκατοικίας που βρίσκεται σε απόσταση 50-60 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας. Οι ειδικοί ήθελαν να διαπιστώσουν αν προέρχονται από τις δύο «άστοχες» βολές του δολοφόνου, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν βολίδες.

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις