Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: Νέες αποκαλύψεις φωτιά – Ο «μέντοράς» του και η χλιδάτη ζωή του

ψευτογιατρός

Συνεργό του ψευτογιατρού αναζητούν οι αρχές και στο κάδρο έχει μπει ένας 63χρονος. Ο απατεώνας γιατρός έκανε ακριβή ζωή και στις διακοπές του πλήρωνε με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ!

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό. Οι διωκτικές αρχές, μάλιστα δεν αναζητούν μόνο θύματα του, αλλά και συνεργούς του με έναν 63χρονο να έχει μπει στο κάδρο. 

Θύμα του ψευτογιατρού μιλώντας στον ΑΝΤ1  αναφέρει χαρακτηριστικά. «Συναντήθηκε με τον Κοντοστάθη και μου είπε να σταματήσω να παίρνω ό,τι φάρμακα παίρνω. Μου είπε ότι αυτός δεν θέλει λεφτά, αλλά θα στοιχίσουν αυτά τα πράγματα που θα παίρνω για έξι μήνες γύρω στις 15.000 ευρώ. Τον επόμενο χρόνο νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο με πολυαρθρίτιδα για ένα μήνα σχεδόν παράλυτος και μετά απέκτησα νεφρική ανεπάρκεια».

Όπως αναφέρει το θύμα του γνώρισε τον ψευτογιατρό το 2009 από έναν συμμαθητή του που εμφανίστηκε στο κατάστημα που διατηρούσε γνωρίζοντας ήδη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. «Εγώ τον γνώρισα το 2009 μέσω ενός συμμαθητή μου από το δημοτικό που ήταν απατεώνας, αλλά δεν το ήξερα. Αυτός μας έφερε σε επαφή ξέροντας ότι έχω ένα πρόβλημα με μια ρευματοειδή αρθρίτιδα και μου είπε ότι ”θα σε πάω σε έναν γιατρό που θα σε κάνει καλά!!”

Ο επιχειρηματίας ανυποψίαστος πίστεψε τον παλιό του συμμαθητή και έδωσε 12.000 ευρώ για βότανα και βιταμίνες. Ένα χρόνο μετά λίγο έλειψε να μείνει παράλυτος.

Click4more: Νέα μαρτυρία θύματος του ψευτογιατρού – Το δεύτερο όνομα που είχε για τους ασθενείς του (video)

Το θύμα έχει δώσει ήδη κατάθεση βάζει στο κάδρο των διωκτικών αρχών τον 63χρονο συμμαθητή του ως πιθανό μέντορα του ψευτογιατρού.

«Ο εμπνευστής της ιδέας, δηλαδή της απάτης είναι ο Κ…., δηλαδή είναι αυτός που το ξεκίνησε, γιατί έχω την εντύπωση τα χρήματα που πήραν από μένα, τις 12.000 ευρώ τα μοιράστηκαν. Ο Κ… είναι ένα άτομο, κάπου θα τον βρουν, δεν υπάρχει περίπτωση. Σε πείθει για οτιδήποτε. Αυτός μπορεί να σου πουλήσει και το λιμάνι του Πειραιά».

Ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι ο βοτανοθεραπευτής, όπως του είχε παρουσιαστεί το 2009 είχε μαζί του και κράχτες για να πείθουν τα θύματά τους. «Την πρώτη φορά που πήγα στο ιατρείο του, αυτό στην Δημητρακοπούλου, υπήρχε μια κυρία έξω από την πόρτα και την ρώτησα. ”Μήπως ξέρετε κάποιον κύριο που είναι βοτανοθεραπευτής;”. Ναι μου λέει βέβαια… και μάλιστα παρακολουθεί τον πατέρα μου που έχει καρκίνο. Εχει σταματήσει τα φάρμακά του και θα έρθει σε πλήρη ίαση».

Οι καταθέσεις από τα θύματα του ψευτογιατρού σε όλη τη χώρα συνεχίζονται με τις καταγγελίες να έχουν φτάσει τις 52. Παράλληλα η αστυνομία αναζητά συνεργούς εκτός Αττικής, Λάρισας και Βόλου καθώς θεωρούν ότι ο ψευτογιατρός είχε συνεργάτες σε όλη τη χώρα που ήλεγχαν την πελατεία του και αναζητούσαν και νέα θύματα.

Η διαθήκη και η εταιρία στο Ντουμπάι

Ο ψευτογιατρός ζούσε πλουσιοπάροχα, έκανε διακοπές μεταξύ Μυκόνου και Σαντορίνης και ο γάμος του στοίχισε μια περιουσία όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real. Έκανε χλιδάτη ζωή από τα χρήματα που αποσπούσε από τα ανυποψίαστα θύματά του.

Στις διακοπές του πλήρωνε με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και έμενε σε πεντάστερα ξενοδοχεία με τη σύζυγό του να συστήνεται ως κόρη γνωστού εφοπλιστή.

Ο γάμος του έγινε μέσα στη χλιδή παρουσία 300 καλεσμένων. Παράλληλα είχε φτιάξει και μια διαθήκη σε περίπτωση που πάθαινε κάτι. Σύμφωνα με αυτή διατηρούσε μια εταιρία στο Ντουμπάι και την οποία θα άφηνε στη μεγάλη του κόρη, αλλά και σε συγγενείς του.

Σύμφωνα με καταγγελία θύμα του ψευτογιατρού έπεσε και μια νηπιαγωγός στη Λάρισα που δυστυχώς έχασε τη ζωή της. «Χάσαμε τον άγγελό μας μας εξαιτίας του. Θα μπορούσε να είχε σωθεί. Είχαμε κάποιες υπόνοιες από την αρχή ότι δεν έπρεπε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του, Έλεγε στην κόρη μας να κόψει τις χημειοθεραπείες και το πέτυχε».

Συγκλονίζει στο μεταξύ η μαρτυρία πατέρα 24χρονου που γλίτωσε την τελευταία στιγμή. «Του έλεγε να σταματήσει τις θεραπείες και να συνεχίσουν μαζί με τα διάφορα σκευάσματα και τα μαντζούνια». Ο 24χρονος αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις συμβουλές του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις