Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ψυχικό: Το κλειδί – πασπαρτού θα «δείξει» τον ένοχο για το ξάφρισμα των θυρίδων

Ψυχικό: Το κλειδί – πασπαρτού θα «δείξει» τον ένοχο για το ξάφρισμα των θυρίδων

Σφίγγει ο κλοιός όχι μόνο τον τραπεζικό υπάλληλο αλλά και για τον αποκαλούμενο «κλειδαρά» αφού και οι δυο έβαλαν αριστοτεχνικά τα χέρια τους για να βγάλουν φτερά κοσμήματα, τιμαλφή και μετρητά, από τις τέσσερις θυρίδες του μεγάλου παραρτήματος τράπεζας στο Νέο Ψυχικό, με λεία που συνολικά αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπάλληλος ήθελε βοήθεια για τις 4 «γλώσσες»

Ο υπάλληλος, που φέρεται να έχει ήδη αποχωρήσει από την τράπεζα με εθελουσία έξοδο, ζήτησε τη συνδρομή «τεχνίτη-κλειδαρά» για να μπορέσει να παραβιάσει «απαλά» τις τέσσερις από τις οκτώ συνολικά κλειδαριές και να σκεπαστούν τα ίχνη, έτσι ώστε η κλοπή μαμούθ να διαπιστωθεί στον αργότερο δυνατό χρόνο. Και το κυριότερο να μπορέσουν να δράσουν με σχετική άνεση σε ξεχωριστούς χρόνους και μέχρι να σπάσουν και τις τέσσερις από τις οκτώ «γλώσσες», χωρίς να είναι ορατή η παραβίαση από κάποιον «ουδέτερο» ενοικιαστή που θα ήθελε ανυποψίαστος να ανοίξει τη δική του … απαραβίαστη θυρίδα.

Το  κλειδί – πασπαρτού «δείχνει» τον ένοχο

Στόχευσαν δηλαδή μόνο στην κλειδαριά που διαθέτει αποκλειστικά με ξεχωριστό κλειδί μόνο ο κάθε ενοικιαστής, ενώ για το άλλο κλειδί που απαιτείται για την δεύτερη κλειδαριά της κάθε θυρίδας, αυτό για λόγους ασφαλείας βρίσκεται μόνο στην κατοχή του επιφορτισμένου υπαλλήλου. Είναι το λεγόμενο κλειδί-πασπαρτού και αυτή την τεχνική γνώση δεν την είχε ο αρμόδιος υπάλληλος, γι’ αυτό και επιστράτευσε «κλειδαρά», που νοίκιασε κι αυτός δική του θυρίδα για να μπορέσει να ανεβοκατεβαίνει στο υπόγειο με σχετική άνεση.

Η ηρωική έξοδος

Το κόλπο είχε στηθεί έτσι, ώστε ο υπάλληλος να προγραμματίσει στην πορεία την «ηρωική έξοδο» από την τράπεζα, έτσι ώστε όταν θα γινόταν αντιληπτό το «ριφιφί» οι υποψίες να έπεφταν σ’ άλλους συναδέλφους του. Πολύ σύντομα για το θέμα θα σχηματιστεί δικογραφία κατά συγκεκριμένων προσώπων, αφού οι διωκτικές αρχές πηγαίνουν βήμα-βήμα μετά την διαπίστωση πλούσιας πελάτισσας που στις 13 Νοεμβρίου κατέβηκε στην άδεια θυρίδα της. Η ίδια γυναίκα είχε ανοίξει κανονικά τη θυρίδα και στις 5 Αυγούστου και τότε δεν είχε διαπιστωθεί η απώλεια. Όμως δεν αποκλείεται οι άλλες θυρίδες να ανοίχτηκαν μεγαλύτερο διάστημα πριν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις