Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ψυχικό: Το «κομπόδεμα» του αστυνομικού και τα κατασχεμένα όπλα 

Ψυχικό: Το «κομπόδεμα» του αστυνομικού και τα κατασχεμένα όπλα 

Μυρίζει «μπαρούτι» η κλοπή των 15.000 ευρώ που κατήγγειλε ο πιο «παλιός» υπαξιωματικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού – Φιλοθέης και εγείρονται διάφορα εύλογα ερωτήματα που καλείται να λύσει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων αλλά και οι «ειδικοί» επιστήμονες των εγκληματολογικών εργαστηρίων που αναζητούν το DNA του «δράστη». 

Ο φοριαμός … έκρυβε 15.000 € 

Απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του newsit.gr, επισημαίνουν πως το ποσό-κομπόδεμα που φέρεται να έκανε φτερά, ο υπαξιωματικός το είχε τοποθετήσει «κρυφά» στον φοριαμό που φυλάσσονται περισσότερα από 40 κατασχεμένα όπλα.

Πρόκειται κατά βάση για περίστροφα αλλά κυρίως πιστόλια που ανήκαν σε γνωστούς γόνους οικογενειών εφοπλιστών και βιομηχάνων, οι οποίοι όμως δεν πρόλαβαν έγκαιρα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για την τριετή ανανέωση της άδειας οπλοφορίας τους, με αποτέλεσμα η τοπική ασφάλεια να προχωρήσει στην κατάσχεση αυτών των όπλων μέχρι νεοτέρας … Βέβαια στον ίδιο φοριαμό, φυλάσσονται και κάποια όπλα που τα είχαν στην κατοχή τους  σπείρες και για τα οποία οι δράστες έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 

Μυστήριο για την κλοπή

Πάντως η «κλοπή» δηλώθηκε πως συνέβη στις 5 Απριλίου και συμπίπτει με την «προαναγγελία» για εσωτερικό έλεγχο, στην οποία είχε σκοπό να προχωρήσει άμεσα ο νέος διοικητής, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς παραλαμβάνει!!!

Κλιμάκιο των εσωτερικών υποθέσεων, εστιάζει να λύσει πρώτα το «γρίφο», ξεκινώντας από την καταμέτρηση των κατασχεμένων όπλων και όπως σημειώνει αξιόπιστη πηγή στο newsit.gr, «αν δεν … λείπουν όπλα είναι πολύ ύποπτο γιατί κάποιος να έκλεψε μόνο τα προσωπικά χρήματα του παλαιότερου υπαξιωματικού. Αν συνέβη το αντίθετο είναι εξίσου διερευνητέος ο συνδυασμός …».

Ειδικοί επιστήμονες πάντως των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν πάρει δείγματα απ’ τον φοριαμό αναζητώντας ίχνη απ’ το DNA του «μακρυχέρη». 

Βασίλης Χήτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις