Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρευματοκλοπή: Χρυσές δουλειές και… εκτός Αττικής για την σπείρα που “πείραζε” τα ρολόγια

Ρευματοκλοπή: Χρυσές δουλειές και… εκτός Αττικής για την σπείρα που “πείραζε” τα ρολόγια

Ξεπερνά κατά πολύ το 1,5 εκατομμύριο ευρώ (που ήταν η αρχική εκτίμηση) η αξία της ενέργειας που εκλάπη εξαιτίας της δράσης της σπείρας των ρευματοκλοπών που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Αστυνομία ενώ, ο συνολικός αριθμός των παρεμβάσεων σε μετρητές ξεπερνά τις 300 παροχές.

Αυτό επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ακόμη ότι η έρευνα για τον εντοπισμό όλων των παράνομων επεμβάσεων σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

O ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για την αποτελεσματικότητά της και την άριστη συνεργασία ενώ τονίζει ότι οι δύο πλευρές, συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι παράνομες επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την εν λόγω εγκληματική οργάνωση, η οποία σύμφωνα με ενδείξεις, δρούσε και σε περιοχές εκτός Αττικής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει τέλος ότι οι παράνομες επεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά με πολύ αυστηρές κυρώσεις ενώ η παραβατική αυτή συμπεριφορά επιβαρύνει οικονομικά όλους τους συνεπείς και νομοταγείς πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 9 μέλη της σπείρας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις