Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ριφιφί σε τράπεζα στο Ψυχικό: «Φάντασμα» ο θησαυρός που κλάπηκε από τις θυρίδες

Ριφιφί σε τράπεζα στο Ψυχικό: «Φάντασμα» ο θησαυρός που κλάπηκε από τις θυρίδες

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι εξιχνιάστηκε το ριφιφί σε τράπεζα στο Ψυχικό, το μεγάλο ερώτημα ήταν: που βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα που βρίσκονταν στις θυρίδες;

Ο 58χρονος που έχει συλληφθεί και κατηγορείται για το ριφιφί, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και αυτό θα πει και στον ανακριτή, όπου απολογείται σήμερα (26.03.2021). Οι αρχές πιστεύουν πως ο σύζυγος γνωστής αισθητικού είναι ο άνθρωπος που διέρρηξε τις τέσσερις θυρίδες στην τράπεζα του Ψυχικού.

Click4more Ριφιφί στο Ψυχικό: Απολογείται ο 58χρονος – Κατέβαινε στο θησαυροφυλάκιο με πληρεξούσιο

Εκτός από τα κοσμήματα, μέσα στις θυρίδες των τεσσάρων γυναικών υπήρχαν και χρήματα. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το χρηματικό ποσό που κλάπηκε φτάνει ή μπορεί και να ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην ασφάλεια θεωρούν ότι τα χρήματα που έκαναν «φτερά» από τις θυρίδες δεν έχουν ξοδευτεί. Ξέρουν όμως επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο και να εντοπιστούν, αφού τα χαρτονομίσματα δεν ήταν (και δεν είχαν και λόγο να είναι) προσημειωμένα!

Ο 58χρονος επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση. «Δεν έχετε βρει καν τα κλεμμένα, πως με κατηγορείτε;» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη (24.03.2021).

Η απουσία αποδείξεων θα είναι και η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι δικηγόροι του κατά την απολογία του στον ανακριτή. Μάλιστα, οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι το DNA που βρέθηκε στο εσωτερικό μιας από τις θυρίδες, δεν είναι μόνο δικό του, αλλά είναι ένα μείγμα γενετικού υλικού. Γι’ αυτό και προτίθενται να ζητήσουν εξέταση και από ανεξάρτητο εργαστήριο, θεωρώντας πως το υπάρχον αποτέλεσμα μπορεί να αμφισβητηθεί.

Το ότι στη θυρίδα δεν έχει βρεθεί μόνο δικό του DNA, είπε στον ΑΝΤ1 νωρίτερα ο δικηγόρος του, Αντώνης Βουλγαράκης.

 

Στις θυρίδες με πληρεξούσιο… 

Τον 58χρονο τον «έκαψαν» δυο από τις επισκέψεις του στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2020 και όπως αυτές καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Την 21η Οκτωβρίου ο σύζυγος της αισθητικού έφτασε στην Τράπεζα στις 13.37 το μεσημέρι επιβιβαζόμενος σε μια μαύρη μοτοσικλέτα και εισήλθε στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας στις 13.43 όπου παρέμεινε για εννέα λεπτά.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε συναλλαγή στο εσωτερικό ΑΤΜ του καταστήματος και αποχώρησε στις 14.07. Την επόμενη ημέρα, 22 Οκτωβρίου, μετέβη και πάλι στην Τράπεζα, αυτή την φορά στις 10.25 το πρωί. Στις θυρίδες, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρέμεινε μόνος του για 13 λεπτά ενώ εξερχόμενος είχε βγάλει το μαύρο μπουφάν που φορούσε “το οποίο κρατούσε στο δεξί του χέρι, καλύπτοντας πλήρως την τσάντα που έφερε στο ίδιο χέρι”. 

Έβαλε στο μάτι και θυρίδα θανούσης

Σημειώνεται ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί και άλλες τρεις φορές την τράπεζα σε προγενέστερο χρόνο ωστόσο το πιστωτικό Ίδρυμα δεν κατάφερε να παραδώσει στους αστυνομικούς υλικό, ισχυριζόμενο ότι δεν κρατά αρχείο πριν τις 5 Οκτωβρίου.

Ο 58χρονος, φέρεται να αποπειράθηκε να παραβιάσει και 5η θυρίδα αλλά δεν πρόλαβε. Η θυρίδα αυτή ανήκε σε γυναίκα η οποία είχε αποβιώσει από το 2018!

Με πλούσιο παρελθόν 

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο 58χρονος έχει κατηγορηθεί για τα εξής αδικήματα:

-Στις 5 Μαρτίου 1980 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

-Στις 9 Φεβρουαρίου 1981 για παράβαση του ΚΟΚ.

-Στις 29-6-1999 του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του σε ανακριτή οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα για τα αδικήματα της “πλαστογραφίας, κλοπών και απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια”.

-Στις 17 Ιανουαρίου 2006 είχε συλληφθεί για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.

-Στις 27 Μαΐου 2008 είχε συλληφθεί και πάλι για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.

-Στις 6 Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθη από το ΤΑ Χαλανδρίου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 15 μηνών για θέματα εισφορών.

-Στις 7 Απριλίου 2016 είχε υποβληθεί σε βάρος του μήνυση από ιδιώτη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

-Στις 24 Απριλίου 2016 του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του στον ανακριτή και πάλι περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο ΑΤ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς κατηγορήθηκε για κακουργηματική υπεξαίρεση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις