Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι λέει ο 58χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα – Αμφισβητεί το DNA

Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι λέει ο 58χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα – Αμφισβητεί το DNA

Με κατεβασμένο κεφάλι και τη σύζυγό του, Τέτα Καμπουρέλη στο πλευρό του, ο 58χρονος που κατηγορείται για την κλοπή μαμούθ σε τράπεζα στο Ψυχικό, οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (26.03.2021) στο 12ο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του ριφιφί σε τέσσερις θυρίδες.

Ο 58χρονος κατηγορείται για κακουργηματικού βαθμού κλοπές μετρητών και κοσμημάτων από θυρίδες τράπεζας του Ψυχικού. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από το ριφιφί που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, αμφισβητώντας τα στοιχεία που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Στον ανακριτή βρέθηκε και η σύζυγος του, Τέτα Καμπουρέλη, η οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 58χρονο αφορούν το κακούργημα των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και τα πλημμελήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Το απολογητικό υπόμνημα

Ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει απολογητικό υπόμνημα στον δικαστικό λειτουργό, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναπτύσσει τους λόγους από τους οποίους, όπως υποστηρίζει, προκύπτει ότι δεν έχει καμία σχέση με την διάρρηξη των επίμαχων τεσσάρων θυρίδων.

Σκοπεύει μάλιστα να ορίσει τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να αμφισβητήσει το εύρημα της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε βιολογικό υλικό του σε μία από τις θυρίδες.

Η πλευρά του 58χρονου υποστηρίζει ότι το εν λόγω υλικό, το οποίο αφορά στίγμα ιδρώτα, εντοπίστηκε σε κινητό αντικείμενο και συγκεκριμένα σε ένα πλαστικό κουτί, το οποίο, κατά την υπεράσπιση, δεν υπάρχει ως πειστήριο στη δικογραφία και δεν έχει κατασχεθεί.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις