Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ριχάρδος: Επιτίθεται στον Τσίπρα ο συνήγορός του για τις αναφορές στην Βουλή!

Ριχάρδος
Φωτογραφία: Eurokinissi

– Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος έχει συλληφθεί για συμμετοχή στο δαιδαλώδες κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού
– Έξαλλος ο συνήγορός του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για όσα είπε το μεσημέρι της Τετάρτης, 28.11.2018, στην Βουλή
– Καταγγέλλει πως ακόμη ο ίδιος δεν έχει πάρει την δικογραφία στα χέρια του και κάνει λόγο για προεξόφληση ποινικών ευθυνών
– Δείτε φωτογραφίες του κατηγορούμενου από τον εισαγγελέα και διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης

Ο πασίγνωστος -από τις αμέτρητες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, αλλά και τα επίσης αμέτρητα καταστήματα που διατηρεί- ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, έχει συλληφθεί για συμμετοχή στο παράνομο κύκλωμα διακίνησης χρυσού.

Ένα κύκλωμα η δράση του οποίου προκαλεί δέος: Λεία εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες κιλά χρυσού και… αποστολές με λεωφορεία στην Τουρκία. Αποστολές οι οποίες κάποιες μέρες αφορούσαν μέχρι και σε μισό τόνο χρυσού!

Οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στο φως από αστυνομικές πηγές για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού στο οποίο εμπλέκεται ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, είναι συγκλονιστικές, ωστόσο το όνομα Ριχάρδος αναφέρθηκε ακόμη και στην Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχάρη, κατά την ομιλία του στη Βουλή, το μεσημέρι της Τετάρτης, 28.11.2018, την αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα.

«Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή ακριβώς η αναφορά είναι που προκάλεσε την οργή του συνηγόρου του, ο οποίος μιλά στο newsit.gr.

Ριχάρδος –  Οργισμένος ο συνήγορός του

“Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία ενημέρωση γιατί ο πελάτης μου είναι υπό κράτηση. Βρισκόμαστε στην Ευελπίδων, οι άνθρωποι είναι ακόμα εντός των αστυνομικών οχημάτων, δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε επικοινωνίας ούτε οποιασδήποτε γνώσης της δικογραφίας. Φυσικά δεν έχουμε πάρει αντίγραφα. Φυσικά δεν γνωρίζω αν θα προλάβουμε σήμερα να πάρουμε αντίγραφα λόγω του προχωρημένου της ώρας”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Πανταζής.

Για να συνεχίσει, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό: “Και μας κάνει εντύπωση βέβαια και το θέτω ως προβληματισμό για όλους, ότι πολιτειακοί παράγοντες σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο κάνουν δηλώσεις περί της δικογραφίας. Προφανώς έχουν πάρει ή αντίγραφα της δικογραφίας ή γνωρίζουν την υπόθεση, πράγμα το οποίο δεν έχουν ακόμη κατορθώσει οι συνήγοροι υπερασπίσεως. Είναι από τα περίεργα της ελληνικής Πολιτείας αυτά… Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν παρασύρεται από όλα αυτά, διαβάζει την δικογραφία και θα κάνει αυτό που πρέπει”.

Click4more: Σχόλια… ατόφιο χρυσάφι στο Twitter! Το “διέλυσε” ο ενεχυροδανειστής

Κληθείς να σχολιάσει περαιτέρω το τελευταίο του σχόλιο, ο κ. Πέτρος Πανταζής τονίζει στο newsit.gr: “Αναφέρομαι σε δηλώσεις οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με τον διαχωρισμό των εξουσιών, δεν συνάδουν ούτε με ευνομούμενη Πολιτεία έτσι; Χωρίς να έχουμε στοιχεία της δικογραφίας, κάνουμε δηλώσεις και προεξοφλούμε ποινικές ευθύνες. Νομίζω ότι είναι πολύ πρόωρα αυτά όλα και θα αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν. Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό”.

Ακούστε όσα λέει ο Πέτρος Πανταζής στο newsit.gr

Ριχάρδος – Φωτογραφίες από τον εισαγγελέα

Την ίδια ώρα, νέες φωτογραφίες βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας, που απεικονίζουν τον κατηγορούμενο να βγαίνει από το γραφείο του εισαγγελέα, την Τετάρτη, 28.11.2018.

Δείτε τις

Ριχάρδος Ριχάρδος Ριχάρδος

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις