Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ριχάρδος: Κλειδωμένος στα κρατητήρια ο “θησαυρός” – Το newsit.gr στα “χρυσά κελιά”

Ριχάρδος: Κλειδωμένος στα κρατητήρια ο “θησαυρός” – Το newsit.gr στα “χρυσά κελιά”

– Ζαλίζουν οι αμύθητοι θησαυροί που κατασχέθηκαν από το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού
– Πλάκες χρυσού, κοσμήματα, 500ευρα ακόμα και όπλα φυλάσσονται στο Α.Τ. Αμαρουσίου
– Προθεσμία να απολογηθεί για την Κυριακή πήρε ο Ριχάρδος

Θησαυροί που δεν χωράει του ανθρώπου ο νους φυλάσσονται στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου. Όλα, ανήκουν στα κατασχεθέντα από το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Κοσμήματα, πλάκες χρυσού, χρυσά μαχαιροπίρουνα, δεσμίδες με χαρτονομίσματα αλλά και όπλα μπορεί να δει κανείς με μια ματιά στον χώρο που φυλάσσονται τα κατασχεθέντα από το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού. Οι πλάκες χρυσού που εντυπωσιάζουν περισσότερο από όσα έχουν κατασχεθεί, είναι αμέτρητες, όπως και τα κοσμήματα αλλά και τα ασημένια και χρυσά μαχαιροπίρουνα. Η αξία των κατασχεθέντων δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Ριχάρδος – Έτσι “ξέπλενε” τα χρήματα το κύκλωμα

Λόγω του ότι το κύκλωμα έστελνε σε καθημερινή βάση εκατοντάδες κιλά χρυσού στην Τουρκία, αλλά και το ξέπλυμα χρήματος, οι Ελληνικές Αρχές ήδη έχουν ανοίξει επίσημο δίαυλο επικοινωνίας με τις αντίστοιχες Τουρκικές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Όπως έχει προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες, το κύκλωμα του οποίου ηγούνταν ο Ριχάρδος, “έβγαζε” στην Τουρκία από 100 κιλά έως μισό τόνο χρυσού την ημέρα. Οι πλάκες χρυσού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εκποιούνταν άμεσα στην εγχώρια αγορά και ρευστοποιούνταν.

Στην συνέχεια αυτά τα χρήματα, μέσω χρηματιστηριακών διενεργειών, μετατρέπονταν σε Κινεζικό νόμισμα “Γιουάν” και χορηγούνταν μέσω εταιρικών εμβασμάτων σε Κινέζο επιχειρηματία, που διατηρεί εμπορία εξαγωγής ειδών ρουχισμού στην χονδρική.

Από εκεί και έπειτα ο πακτωλός των χρημάτων κατέληγε στην Κινεζική αγορά, απ’ όπου αγοράζονταν μεγάλες ποσότητες ετοίμων ενδυμάτων οι οποίες εξάγονταν στην Ελλάδα και διακινούνταν στην χονδρική, στα ανάλογα κινεζικά καταστήματα.

Το κύκλωμα έπαιρνε τα χρήματα του σε ευρώ, όταν πια τα ρούχα είχαν φθάσει στα χέρια των εμπόρων που τα είχαν παραγγείλει, καθώς ο Κινέζος αντιπρόσωπος του κυκλώματος έδινε στους αρχηγούς των ομάδων τα χρήματα που τους αντιστοιχούσαν, ανάλογα με την καθημερινή ισοτιμία Ευρώ – Γιουάν και με ποσοστό 4% έως 5% κάτω από την αναγραφόμενη τιμή της ισοτιμίας των δυο νομισμάτων.

Για το λόγο αυτό ο “βασιλιάς του Χρυσού” εν προκειμένω ο Ριχάρδος, είχε συστήσει δύο εταιρείες, η μια ναυτιλιακή, προκειμένου να δικαιολογεί τις δοσοληψίες με την Κίνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις