Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος: Ισόβια στον 46χρονο που εκτέλεσε με καραμπίνα 43χρονο σε δοσοληψία ναρκωτικών

Ρόδος: Ισόβια στον 46χρονο που εκτέλεσε με καραμπίνα 43χρονο σε δοσοληψία ναρκωτικών

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 12 μηνών αλλά και χρηματική ποινή ύψους 900 ευρώ καταδικάστηκε 46χρονος από τη Ρόδο. Στις 6 Νοεμβρίου 2019 πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο από τον οποίο θα αγόραζε ναρκωτικά για προσωπική του χρήση, όπως υποστήριξε.

Σήμερα, Τετάρτη (03.02.2021) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω με ομόφωνη απόφαση καταδίκασε τον Σ. Σ. του Φ. 46 ετών, κάτοικο Έμπωνας Ρόδου. Τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά για «ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του Ι. Μ. του Β. 43 ετών, έγγαμου, κατοίκου Κρητηνίας Ρόδου, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία».

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας ομόφωνα απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι ενήργησε σε βρασμό ψυχικής ορμής και δεν του αναγνώρισε ακόμη ότι είχε μειωμένο καταλογισμό ένεκα της τοξικομανίας του.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος και το θύμα μεταξύ τους είχαν συναλλαγές που αφορούσαν σε πώληση και αγορά μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, και συγκεκριμένα ηρωίνης.

Ρόδος: Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 6 Νοεμβρίου 2019 ο Μ. Ι. και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν σε σημείο περίπου 2,5 χιλιόμετρα σε ερημική δασική ‏περιοχή ανάμεσα σε Σιάννα και Κρητηνία στη Ρόδο, όπου ο κατηγορούμενος ανέμενε τον Μ. Ι., φορώντας ένα γιλέκο με σφαίρες και φέροντας μαζί του την καραμπίνα του.

Όταν έφθασε ο Μ. Ι., ο κατηγορούμενος επιβιβάστηκε στη θέση του συνοδηγού και μετέβησαν σε πιο απόμερη τοποθεσία και συγκεκριμένα στο 3°χλμ της επαρχιακής οδού Έμπωνα – Σιαννών, σε αδιέξοδο αγροτικό χωματόδρομο και σε απόσταση 200 μέτρων από την επαρχιακή οδό.

Εκεί, ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του, του ζήτησε να του δώσει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και δη ηρωίνης, για να καλύψει τις ανάγκες της χρήσης του, αλλά ο Μ. Ι. αρνήθηκε διότι ζήτησε χρήματα τα οποία δεν είχε ο κατηγορούμενος. Εξαιτίας της άρνησης του Μ. να του παραδώσει τα ναρκωτικά ο κατηγορούμενος, πυροβόλησε τέσσερις φορές, και τον τραυμάτισε θανάσιμα σε πολλαπλά σημεία του σώματός του, με το κυνηγετικό του όπλο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις