Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Απειλές μετά το “ντου” σε Espresso και Δημοκρατία! «Ξέρουμε κωδικούς για πολλά κτίρια»

Ρουβίκωνας: Απειλές μετά το “ντου” σε Espresso και Δημοκρατία! «Ξέρουμε κωδικούς για πολλά κτίρια»

«Συμβουλές» να… προσέχουν τι γράφουν και να είναι καλά παιδιά δίνει ο Ρουβίκωνας μετά την εισβολή μελών του στα γραφεία των εφημερίδων Espresso και Δημοκρατία, αργά το βράδυ της Πέμπτης (16.01.2020).

Οι απειλές που εκτοξεύει ο Ρουβίκωνας έρχονται μέσω ανάρτησης που έκανε ηγετικό του στέλεχος στη σελίδα του στο Facebook, αποκαλύπτοντας αυτό που είχε φανεί και από το video που έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική ομάδα: πως ήξεραν τον κωδικό για να μπουν στο κτίριο, κοντά στο Καλλιμάρμαρο, όπου στεγάζονται οι δυο εφημερίδες.

«Μην απορείτε πως κατάφερε η ομάδα να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου. Γνωρίζαμε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα», έγραψε το στέλεχος του Ρουβίκωνα, προχωρώντας σε μια σοκαριστική αποκάλυψη, γράφοντάς την μάλιστα με κεφαλαία γράμματα: ο Ρουβίκωνας γνωρίζει «του κωδικούς για πολλά κτίρια στην Αθήνα». Και τους γνωρίζει γιατί «έχουμε δικούς μας ανθρώπους παντού οι οποίοι μας δίνουν πληροφορίες».

Η ανάρτηση καταλήγει με τη συμβουλή… απειλή: «Να προσέχετε τι γράφετε. Να είστε καλά παιδιά ε;».

Δείτε την ανάρτηση

Έτσι μπήκε ο Ρουβίκωνας στα γραφεία και Espresso και Δημοκρατίας

Περίπου 15 κουκουλοφόροι συμμετείχαν στην εισβολή και αφού μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και ανέβηκαν στον όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία των δυο εφημερίδων, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές. Αφού πέταξαν φέιγ βολάν, έφυγαν από το σημείο.

Στο video που ανέβασε ο Ρουβίκωνας, μαζί με κείμενο για την εισβολή, στο indymedia καταγράφονται καρέ καρέ τα όσα έγιναν.

Φτάνοντας στην είσοδο του κτιρίου, το ένα από τα μέλη του Ρουβίκωνα φαίνεται να πληκτρολογεί κωδικό για να ανοίξει η εξώπορτα και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι ανεβαίνουν στα γραφεία.

Καθώς αρχίζουν να βάφουν τους τοίχους με μαύρη μπογιά, μια εργαζόμενη ακούγεται έκπληκτη μόλις βλέπει τους κουκουλοφόρους. «Ηρεμία, ηρεμία. Δεν πειράζουμε κανέναν» ακούγεται ένας άνδρας.

Την ίδια στιγμή ένα άλλο μέλος του Ρουβίκωνα έχει λεκτικό διαπληκτισμό με έναν εργαζόμενο, τον οποίο φαίνεται να σπρώχνει και να του λέει «κάτσε κάτω». «Κάτσε ήρεμα, δεν θα πάθεις τίποτα» του λέει ο άνδρας που είχε ακουστεί και νωρίτερα να μιλάει.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφυγαν από το κτίριο χωρίς να γίνουν προσαγωγές.

Δείτε το video από τη στιγμή που ο Ρουβίκωνας μπαίνει τα γραφεία εδώ

Πέτσας: Θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Espresso”», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: «Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας. Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική».

ΕΣΗΕΑ:

Την εισβολή του Ρουβίκωνα στα γραφεία των δυο εφημερίδων καταδίκασε και η ΕΣΗΕΑ.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων, που έγινε χθες το βράδυ στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso», στο Παγκράτι.

Οι άγνωστοι εισβολείς, αφού κατόρθωσαν να εισέλθουν από την κεντρική είσοδο και να ακινητοποιήσουν τον φρουρό, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζονται οι δύο εφημερίδες, πέταξαν μαύρες μπογιές σε τοίχους και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε γραφεία και μηχανήματα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Νωρίς σήμερα το πρωί η αντιεξουσιαστική οργάνωση «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ανάρτησε βίντεο από την έφοδο των μελών της στα γραφεία των εφημερίδων.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που δέχονται επίθεση οι συγκεκριμένες εφημερίδες και η πολλοστή, που τα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται στόχος βανδαλιστών και κουκουλοφόρων.

Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους των εφημερίδων που δέχθηκαν την επίθεση από αυτόκλητους τιμωρούς.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία, την τρομοκράτηση και τις απειλές. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να φιμώσουν τον Τύπο και να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις