Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Εικόνες από το ντου στα γραφεία της Oxfam στην Αθήνα

Ρουβίκωνας Oxfam

Video από τη στιγμή της εισβολής στα γραφεία της Oxfam στην Αθήνα έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας. Τα έκαναν γυαλιά καρφιά κι έφυγαν!

Όλα έγιναν το πρωί της Πέμπτης (10.05.2018). Άτομα που ανήκουν στην αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» έφτασαν στα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Oxfam και χωρίς δυσκολία μπήκαν μέσα παρά την προσπάθεια μιας εργαζόμενης να τους σταματήσει

Αναποδογύρισαν γραφεία, έγραψαν στους τοίχους με σπρέι και έφυγαν… ανενόχλητοι. Λίγη ώρα αργότερα, ανέβασαν και το video από τα κατορθώματά τους.

Δείτε το video και φωτογραφίες

Ρουβίκωνας: Γιατί έγινε η εισβολή στην Oxfam

Με ανάρτηση στο indymedia ο Ρουβίκωνας είχε ανακοινώσει πως μέλη του επιτέθηκαν στα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Oxfam στην Αθήνα.

Η επίθεση, σύμφωνα με τα μέλη του Ρουβίκωνα, δεν συνδέεται με την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου, αλλά με τα σκάνδαλα παιδεραστίας για τα οποία κατηγορούνται στελέχη της Oxfam.

Στην ανάρτησή τους τα μέλη της αναρχικής ομάδας ανέφεραν: «Η Οxfam αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μ.Κ.Ο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι συνεργαζόμενη της Unicef και έργο της είναι να παρέχει σίτιση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά των χωρών του Τρίτου Κόσμου. Τουλάχιστον, έτσι διατείνεται η ίδια.

Τον τελευταίο καιρό η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις