Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Καταδρομική με μαύρη μπογιά στο γραφείο της Κεραμέως – video

Ρουβίκωνας: Καταδρομική με μαύρη μπογιά στο γραφείο της Κεραμέως – video

Ο Ρουβίκωνας έκανε… ντου στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως. Κατέγραψαν σε video την επίθεση με μπογιές. Πέτσας: Θρασύδειλοι τραμπούκοι, φασιστική ενέργεια.

Video από τη στιγμή της καταδρομικής επίθεσης στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, έκαναν μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το πόσο εύκολα έφτασαν ως την… πόρτα του γραφείου είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έμαθε για το περιστατικό από το… internet!

Στο video τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα κατέγραψαν καρέ καρέ τη στιγμή που φτάνουν στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας.

Ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων έγραψε συνθήματα στους τοίχους και πέταξε με μαύρη μπογιά στην πόρτα και την ταμπέλα.

Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς. Να έχουμε όσο χρόνο θέλουμε για τις σπουδές μας. Καμία βάση και αποκλεισμός φοιτητή από σχολή” αναφέρουν στο τέλος του video και υπογράφουν ως “Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα”.

Δείτε το video εδώ

Νίκη Κεραμέως: Θα συνεχίσουμε να συζητάμε

Η υπουργός Παιδείας, σε δήλωσή της μετά την καταδρομική επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας, έκανε λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού, η οποία είναι καταδικαστέα.

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες», ανέφερε σε δήλωσή της.

Πέτσας: Θρασύδειλοι τραμπούκοι

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, μετά την καταδρομική που έκανε ο Ρουβίκωνας στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως. Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη “επίσκεψη” μελών της αναρχικής ομάδας σε πολιτικό γραφείο μέλους της κυβέρνησης, καθώς πριν από μερικές μέρες είχε γίνει εκείνη στο γραφείο του Βασίλη Κικίλια.

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις