Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Το video από την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν

Ρουβίκωνας: Το video από την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν

Πριν ξημερώσει ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ιράν, στο Παλαιό Ψυχικό. Η επίθεση καταγράφηκε από την αναρχική ομάδα και το video δείχνει βήμα προς βήμα πως έγιναν όλα.

Ήταν περίπου 06:00 το πρωί της Δευτέρας (17.09.2018) όταν περίπου 10 μέλη από την αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας”, φορώντας κράνη, έφτασαν στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο Παλαιό Ψυχικό.

Η πρώτη τους κίνηση, όπως φαίνεται στο video, ήταν να ζητήσουν από τον φρουρό να βγεί από το κουβούλιο. Εκείνος, φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι και με το όπλο στα χέρια, βγαίνει από το κουβούκλιο και κοιτά έναν από τους αντιεξουσιαστές να σπάει τζάμια.

Ακολουθούν κι άλλα μέλη του Ρουβίκωνα, που πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτίριο της πρεσβείας. Η επίθεση δεν κρατά παρά μερικά λεπτά. Ο άνδρας που έσπασε το κουβούκλιο φαίνεται κάτι να λέει στον φρουρό καθώς οι αντιεξουσιαστές αποχωρούν.

Εντύπωση προκαλεί η (μη) αντίδραση του φρουρού της πρεσβείας και γι’ αυτό, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, θα διερευνηθεί αν ενήργησε σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δεχτεί όσοι φρουρούν πρεσβείες και στατικούς στόχους. Αρχικά να αποτρέψει την επίθεση και κυρίως να ενημερώσει την υπηρεσία του.

Δείτε το video

«Σήμερα το πρωί στις 06:00 επιτεθήκαμε στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα με μπουκάλια μπογιάς. Επίσης, καταστρέψαμε το κουβούκλιο του φρουρού. Θεωρούμε αυτή την πράξη ως ελάχιστη απάντηση στην εκτέλεση δυο Κούρδων συντρόφων από το Ιρανικό φασιστικό καθεστώς», αναφέρει το μικρό κείμενο που συνοδεύει το video που ανέβασε ο Ρουβίκωνας στο Live Leak.

Κείμενο ανέβηκε και στο indymedia, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «στεκόμαστε στο πλευρό, έστω και με αυτούς τους συμβολικούς όρους, των αγωνιζόμενων στο Ιραν, Κούρδων και μη. Αποδίδουμε τιμή στους εκτελεσθέντες Ramin Hossein, Zaniar Moradi, Panahi Moradi μέλη του κομμουνιστικού κόμματος Komalah.

Σήμερα Δευτέρα 17/09/2018 στις 06:00 επιτεθήκαμε με μπογιές στην Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και καταστρέψαμε το φυλάκιο του φρουρού που της έχει διαθέσει το ελληνικό κράτος αφού του συστήσαμε να απομακρυνθεί.

Λίγες μέρες πριν το Ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς εκτέλεσε με αργό απαγχονισμό τρεις Κούρδους επαναστάτες συνεχίζοντας μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την Ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιράν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις