Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Το video της επίθεσης στο υπουργείο Εξωτερικών

Ρουβίκωνας: Το video της επίθεσης στο υπουργείο Εξωτερικών

Το video από τη στιγμή της επίθεσης με κόκκινες μπογιές στο υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας. Και αυτό για να διαψεύσει τις πληροφορίες πως ο άνδρας που προσήχθη λίγο μετά την επίθεση ήταν ο “κάμεραμαν” της αναρχικής ομάδας.

Στο video των μόλις 35 δευτερολέπτων που ανέβασε ο Ρουβίκωνας στο LiveLeak φαίνονται μέλη της αναρχικής ομάδας, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, να διασχίζουν την οδό Ακαδημίας και να πετούν μπογιές στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίθεση διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα μέλη του Ρουβίκωνα φεύγουν τρέχοντας από το σημείο.

Δείτε το video

Ρουβίκωνας: Δεν έπιασαν τον κάμεραμαν μας!

Όπως αναφέρει σε νέα της ανάρτηση στο indymedia η αναρχική ομάδα, ο άνδρας που προσήχθη λίγο μετά την επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν μέλος της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, έδωσαν το video στη δημοσιότητα για να… τελειώσει η ταλαιπωρία «του άσχετου με την ομάδα».

«Ενημερωθήκαμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι “προσήχθη ο κάμεραμαν του Ρουβίκωνα”. Για να τελειώνει αυτή η γελοιότητα παραθέτουμε το βίντεο από τη δράση της συλλογικότητας ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να τελειώσει η ταλαιπωρία του άσχετου (με την ομάδα) που τραβολογάνε στη ΓΑΔΑ», αναφέρει το κείμενο του Ρουβίκωνα.

Η επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών έγινε περίπου στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής (22.07.2018), με τα μέλη του Ρουβίκωνα να πετούν μπογιές στο κτίριο και να σπάνε τζάμια.

Καταδίκασαν… πηγές του υπουργείου Εξωτερικών

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η επίθεση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών δεν καταδικάστηκε επίσημα αλλά από… πηγές του ΥΠΕΞ. Οι οποίες πηγές, πάντως, εξέφρασαν την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις